Paul Ostendorf (futuroloog): “80 is het nieuwe 30: kinderen van nu hebben mogelijk eeuwig leven”

11 januari 2016, 13:30

Paul Ostendorf is futuroloog. Hij volgt de laatste trends in wetenschap, technologie, duurzaamheid, economie en milieu om er een toekomstscenario mee te schetsen.

Hij heeft geen glazen bol, maar kan toch een blik in de toekomst geven. Futuroloog Paul Ostendorf doet dat onder meer “door te kijken waarnaar mensen onderzoek doen.”

Ostendorf vindt dat de media te weinig aandacht aan de toekomst besteden. “Er vinden heel veel innovaties plaats, er zijn zoveel verstoringen in ons toekomstbeeld”, zegt hij. “En als je dat niet blijft volgen, ben je minder waardevol voor een bedrijf.”

De wereld lijkt sneller te veranderen dan ooit, al is het van alle tijden. “De hoge snelheid is nieuw, dat wordt mede bepaalt door wat wij psychisch aankunnen”, zegt Ostendorf die geboeid is door de mensheid.

Cellen

“We zijn er inmiddels achter welke cellen verantwoordelijk zijn voor ouder worden”, zegt hij. “We hebben het geheim van het leven ontdekt: er is geen geheim, het is een rationele opeenstapeling.”

Kinderen van nu halen daarom “heel waarschijnlijk de 100 en hebben mogelijk het eeuwige leven.”

Bekijk deze aflevering op 7ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!