Overheid pompt 1,2 miljard euro in sport

28 november 2005, 11:17

Overheden investeren gezamenlijk 1,25 miljard euro in sport. Met 1,16 miljard namen de gemeenten (!) het leeuwendeel voor hun rekening. Dat zou blijken uit recent verschenen cijfers over 2003 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ruim ??n miljard euro was bestemd voor sportaccommodaties. De gemeenten ontvingen in 2003 350 miljoen euro aan huuropbrengsten, entree- en toegangsgelden. De werkelijke kosten voor de gemeenten komen daarmee uit op ruim 800 miljoen.

Vijf jaar geleden begon het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een programma om de breedtesport te stimuleren. In het kader daarvan kunnen gemeenten de helft van de kosten voor nieuwe sportactiviteiten van het Rijk vergoed krijgen. Waarmee Vadertje Staat toch nog steeds de grootste sponsor van de sport is. De andere helft betalen de gemeenten zelf. Sinds 2000 zijn de overheidsbijdragen aan de sport elk jaar met 8 procent gestegen.

Sportkoepel NOC*NSF heeft een omvangrijk plan ontwikkeld welke de breedtesportdoelstelling verdere impulsen moet verschaffen maar vooral ook jongeren moet aanzetten tot sporten en daarnaast moet leiden tot een nog groter maatschappelijk draagvlak. In dat licht moet ook de introductie van de Nationale Sportpas gezien worden.

(bron: ANP)

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!