Online reclamefolders sparen milieu

23 september 2003, 18:30

Online reclamefolders sparen milieuMensen zijn ge?nteresseerd in het online bekijken van reclamefolders. Het voorkomt papierverspilling en je kunt het virtuele drukwerk dat je wilt lezen aanpassen aan je eigen voorkeuren. Bovendien overweegt een aanzienlijk aantal mensen een brievenbussticker te nemen wanneer de folders online te raadplegen zijn.

Dit zijn de onder meer de uitkomsten van het onderzoek uitgevoerd in opdracht van E-folders.nl.

In het marktonderzoek staat het gebruik van de brievenbussticker en de interesse om online folders te lezen centraal. Hiervoor zijn 400 mensen telefonisch en op straat ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat 12% van de huishoudens een brievenbussticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op de brievenbus geplakt heeft. Daarvan heeft 9% een Ja/Nee sticker. Zij ontvangen geen reclamefolders. De andere 3% heeft een Nee/Nee sticker. Zij ontvangen geen reclamefolders en geen huis-aan-huisbladen.

De reden om een brievenbussticker te nemen is voor 64,4% van de ondervraagden omdat ze een hekel hebben aan de rommel in de brievenbus. Daarnaast zegt 29,2 % van de ondervraagden de sticker geplaatst te hebben uit milieuoogpunt. Het is hun manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Bijna de helft van de groep met brievenbussticker geeft aan dat ze het jammer vinden dat ze de aanbiedingen uit de folders niet ontvangen. Slechts 6,3% van de ondervraagden geeft aan in zijn geheel niet ge?nteresseerd te zijn in reclame.

Een interessante uitkomst is dat bijna een kwart van de ondervraagden zonder brievenbussticker overweegt een sticker te nemen wanneer de reclamefolders online te bekijken zijn. Daarbij spelen de argumenten geen papierverspilling (31,5%) en de mogelijkheid om alleen folders ontvangen waar de eigen interesse naar uitgaat (21,5%) een grote rol.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  sushuu

  ik moet een reclamefolder maken maar alleen weet ik niet hoe kunnen jullie me een voorbbeeld geven over de reclamefolders in engeland je vindt het zeker dom van mij maar ik heb het echt nodi ik moet het over 1 weekje inleveren man heelppppp me alstublieftt


  29 januari 2009 om 17:30
  Online Folder

  De digital publisher Omag.nl zet drukklare PDF-bestanden voor slecht 0,50 Euro per pagina om naar online folders. Deze zijn vervolgens eenvoudig via internet te verspreiden.


  26 september 2009 om 12:11
  jim

  er zijn genoeg sites met onzin, ik kwam er een paar tegen met nuttige informatie. de meeste info stond op deze website over folderverspreiding. heel veel input en uitleg. voor iedereen die hierover meer wil weten is dit de website.


  11 maart 2010 om 19:55
  chan

  ik wil ook zo,n stikker plakken, wie kan mij vertellen waar ik die stikker kan krijgen


  16 juli 2010 om 14:10
  A. Wakker

  Ik wil de folders online niet meer ontvangen.

  Maar het lukt me niet om er vanaf te komen.


  22 juli 2019 om 21:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!