Online dating valt vaak tegen

29 juni 2004, 12:33

Ongeveer 50% van de singles vindt online dating tegenvallen. Dat blijkt uit onderzoek onder de lezers en bezoekers van singlesweblog MVlife.nl. In het themanummer over de ervaringen van internetters categoriseert MVlife.nl de oorzaken: singles kiezen de verkeerde datingsites, gedragen zich er niet behoorlijk of hebben een verkeerd verwachtingspatroon.

Erik van Heeswijk: ?Singles hebben baat bij een realistischer aanpak en houding, om die reden heeft MVlife.nl handleiding gemaakt voor online dating?. Met behulp van de lezers en bezoekers zal deze handleiding blijvend worden geactualiseerd en uitgebreid.

Wisselende ervaringen met dating

Cyberdating is hot. Internetters en media zijn zich ervan bewust dat online dating een blijvertje is, en aan populariteit blijft winnen. Veel singles vinden er intussen hun levenspartner. Maar voor de andere kant van online dating is nauwelijks aandacht. Uit een peiling onder lezers en bezoekers van MVlife.nl blijkt dat 50% van de singles vindt dat online dating tegenvalt, tegenover 32% die enthousiast gebruikt maakt van de mogelijkheden. Het singlesmedium vroeg haar 65.000 lezers naar de oorzaken en kreeg een stortvloed aan ingezonden brieven te verwerken.

Online dating, de klachten

De negatieve reacties van singles zijn in een aantal categorie?n in te delen: de etiquette van de deelnemers laat te wensen over (ineens geen antwoord meer), er komt geen enkele reactie binnen, de datingsite geeft geen goed beeld van het aantal inschrijvingen, de datingsite laat niet-actieve profielen online staan of is niet toegesneden op de wensen van de deelnemer. Met name gehandicapten en allochtonen klagen dat er voor hen onvoldoende toegesneden datingsites zijn.

Handleiding online dating

“Opvallend is dat de sociale vaardigheden die nodig zijn voor goed en prettig online daten, door velen worden onderschat “, zegt Erik van Heeswijk, hoofdredacteur van MVlife.nl. “Dating- sites kunnen zeker nog heel wat verbeteren, met name in de transparantie van de inschrijvingen. Maar de online dater kan wel degelijk, door een aantal veelgemaakte fouten te vermijden, de effectiviteit vergoten en de ergernis verminderen. Met name: kies de site die bij je past en besteed zorg aan je presentatie.”

MVlife.nl bundelt de aanbevelingen in een datinghandleiding:

http://www.mvlife.nl/datinghandleiding/

MVlife.nl – Themanummer online dating:

http://www.mvlife.nl/magazine/

Bron:

Persbericht MVLife

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!