Online Communities: wat heb je minimaal nodig?

Online Communities: wat heb je minimaal nodig?

Lode Broekman verwijst op zijn nieuwe weblog Propaganda naar What Must Social Networking Sites Have?, een artikel van Joshua Jeffryes. Hierin geeft Jeffryes een overzicht van de essenti?le onderdelen van succesvolle online communities (vanuit design en content).

Een mooie aanvulling op de eerdere publicaties over de succes-factoren van online communities. Zelf ben ik er van overtuigd dat het succes van online communities vooral offline ligt.


Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

 • >Zelf ben ik er van overtuigd dat het succes van online communities vooral offline ligt.

  helemaal mee eens: netwerken om het netwerken is een tijdelijke hobby, daarna gaat het om de waarde in het dagelijkse leven (vooral offline).

  Ikzelf speel al een tijdje met het idee van een social network voor "top managers", en leden van "boards of directors" welke gekoppeld wordt aan een bureau wat events voor deze mensen organiseert.

  Online kunnen de leden aangeven met wie ze graag een discussie-diner, middag-event of whatever zouden willen en over welke onderwerpen ze graag een dergelijk event bijwonen. Ook kunnen de leden online in de social network omgeving sprekers voorstellen en nieuwe leden uitnodigen (invitation only netwerk).

  Het offline event bureau verzamelt de input uit de online community, en brengt de sprekers, deelnemers en evt sponsoren offline samen.

  De toekomst van congresbureau's? Die hoeven niet meer zelf te bedenken welke programma's samengesteld worden, dat doen de bezoekers zelf...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.