Online video in de marketingmix; Waar staan we?

29 november 2021, 11:30

Doe mee aan de negende Online Video Monitor en win een GoPro HERO 9

Quadia, MarketResponse en Marketingfacts organiseren voor het negende jaar op rij de Online Video Monitor (OVM). De monitor onderzoekt hoe de Nederlandse marketeers gebruikmaken van online video. Dat je anno 2021 online video meeneemt in je marketingmix is bijna een gegeven. Maar hoe zetten marketeers het in? En met welke intenties? Dát willen we weten.

Voor de negende editie van de OVM is Quadia op zoek naar de strategie achter het gebruik van online video. Voor welke doeleinden zet de Nederlandse marketeer video in? Stellen marketeers meetbare doelen op die ze met video willen behalen? Zo ja, hoe maken ze de doelen meetbaar? Maar we zijn ook benieuwd naar de toekomstvisie van organisaties. Denken ze dat online video steeds populairder gaat worden, of is de piek al bereikt?

Door de groei die online video heeft doorgemaakt de afgelopen jaren hebben veel organisaties logischerwijs geïnvesteerd in dit medium. Zijn marketeers veel betrokken bij de videoproducties of wordt het grotendeels uitgevoerd door externe video-experts? Hebben zij inmiddels in-house-video-specialisten in dienst? Gaan we meer inzetten op online & hybride events of gaan we weer voor fysiek? Het zijn allemaal vragen die in de OVM aan bod komen.

Quadia, MarketResponse en Marketingfacts doen nu al bijna een decennium onderzoek naar het gebruik van online video. Het is bijna niet meer weg te denken uit het marketinglandschap. De belangrijkste bevindingen zullen na de monitor als eerste op de website van Marketingfacts worden gepubliceerd, net als vorige jaar. Toen bleek corona een enorme invloed op de inzet van online video te hebben gehad. De monitor bevat dit jaar daarom specifieke vragen over de effecten van de pandemie.

Doe mee met de OVM 2021

Ben jij een marketingprofessional en wil jij ons helpen met de OVM van dit jaar? Vul dan de vragenlijst in. Onder een van de deelnemers wordt een GoPro HERO 9 verloot.

Naar de Online Video Monitor-vragenlijst

Lees het artikel van vorig jaar over de uitkomsten van de monitor in 2020: Online video in coronacrisis bewuster ingezet

Frank Schröder
Marketing & Communications bij Quadia

Frank heeft een voorliefde voor marketing en geschiedenis. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van EMG NL en Quadia .

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!