Online video in de marketingmix; Waar staan we?

Doe mee aan de negende Online Video Monitor en win een GoPro HERO 9

Online video in de marketingmix; Waar staan we?

Quadia, MarketResponse en Marketingfacts organiseren voor het negende jaar op rij de Online Video Monitor (OVM). De monitor onderzoekt hoe de Nederlandse marketeers gebruikmaken van online video. Dat je anno 2021 online video meeneemt in je marketingmix is bijna een gegeven. Maar hoe zetten marketeers het in? En met welke intenties? Dát willen we weten.

Voor de negende editie van de OVM is Quadia op zoek naar de strategie achter het gebruik van online video. Voor welke doeleinden zet de Nederlandse marketeer video in? Stellen marketeers meetbare doelen op die ze met video willen behalen? Zo ja, hoe maken ze de doelen meetbaar? Maar we zijn ook benieuwd naar de toekomstvisie van organisaties. Denken ze dat online video steeds populairder gaat worden, of is de piek al bereikt?

Door de groei die online video heeft doorgemaakt de afgelopen jaren hebben veel organisaties logischerwijs geïnvesteerd in dit medium. Zijn marketeers veel betrokken bij de videoproducties of wordt het grotendeels uitgevoerd door externe video-experts? Hebben zij inmiddels in-house-video-specialisten in dienst? Gaan we meer inzetten op online & hybride events of gaan we weer voor fysiek? Het zijn allemaal vragen die in de OVM aan bod komen.

Quadia, MarketResponse en Marketingfacts doen nu al bijna een decennium onderzoek naar het gebruik van online video. Het is bijna niet meer weg te denken uit het marketinglandschap. De belangrijkste bevindingen zullen na de monitor als eerste op de website van Marketingfacts worden gepubliceerd, net als vorige jaar. Toen bleek corona een enorme invloed op de inzet van online video te hebben gehad. De monitor bevat dit jaar daarom specifieke vragen over de effecten van de pandemie.

Doe mee met de OVM 2021

Ben jij een marketingprofessional en wil jij ons helpen met de OVM van dit jaar? Vul dan de vragenlijst in. Onder een van de deelnemers wordt een GoPro HERO 9 verloot.

Naar de Online Video Monitor-vragenlijst

 

 

Lees het artikel van vorig jaar over de uitkomsten van de monitor in 2020: Online video in coronacrisis bewuster ingezet

Credits afbeelding: 123RF, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.