Online Tuesday #36: de kracht van datavisualisatie

28 mei 2013, 08:29

De mens is visueel ingesteld. Dat verklaart direct de grote populariteit van infographics en andere datavisualisaties. Maar die visualisaties zijn niet alleen prettig om naar te kijken, maar geven soms ook nieuwe inzichten. Kennis die verscholen ligt in data komt opeens tot leven. Kennis waar je als marketeer iets mee kunt of waar je klanten iets mee kunnen. Ontwikkelingen, rare eenden in de bijt, verbanden in sociale netwerken: het komt allemaal aan het licht. Tijdens Online Tuesday #36 op 11 juni a.s. laten wij zien wat de kracht is van datavisualisatie.

Sprekers

Update 10 juni 10:20u: de sprekers zijn bekend!

  • Gert Franke is mede-oprichter en directeur van Clever Franke, een interactief ontwerpbureau dat zich specialiseert in informatie- en datavisualisatie. Gert geeft een algemene introductie in datavisualisatie.

  • Pieter Joost Verhoef is de oprichter en eigenaar van Brayzen, experts in het integreren van offline lokale marketing met online social and mobile marketing. Pieter Joost zal in zijn presentatie voorbeelden geven van de kracht van datavisualisatie in location-based marketing.

  • Frédérik Ruys is 'informatie-ontwerper' bij Vizualism en data-journalist bij de VPRO. En die laatste rol werkte hij o.a. aan het fraaie tv-programma 'Nederland van Boven'. Frédérik zal zich voornamelijk richten op datavisualisaties in combinatie met storytelling, met uiteraard voorbeelden uit dat tv-programma.

Inschrijving opent om 12 uur

Interesse om aanwezig te zijn? Er is momenteel een wachtlijst, maar omdat er altijd mensen afvallen, kun je je daarvoor nog zeker aanmelden via Meetup.com.

De avond vindt zoals gebruikelijk plaats in Felix Meritis in Amsterdam en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het programma loopt tot ca. 21.15 met aansluitend een borrel. We zien jullie graag op 11 juni a.s.!

Kom (of ga) per luxe Uber-taxi!

Dankzij de samenwerking tussen Online Tuesday en taxi-service Uber kom je nu gratis, extra makkelijk én comfortabel naar Felix Meritis (of achteraf naar huis).

Hoe je dat doet?

  1. Meld je aan. Ga naar Uber.com/go/OnlineTuesday of download de app voor iPhone of Android. Op je Blackberry ga je naar m.uber.com.

  2. Krijg een gratis rit. Met de code OnlineTuesday krijg je een gratis rit (€20 max) op 12 februari van binnen de ring naar Felix Meritis. Dit wordt automatisch verrekend met je eerste rit.

  3. Bestel een Uber. Kies je ophaallocatie op de app en binnen enkele minuten arriveert een luxe auto met privé chauffeur.

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, Energize, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group.

Credits afbeelding: NASA Goddard Space Flight Center (CC)

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!