Onetomarket als eerste geaccrediteerd voor Google’s ‘Best Practise Funding Programma’?

2 november 2006, 19:08

Vandaag ontvingen we een persbericht van Onetomarket met bovenstaande titel. Er wordt verder geen uitleg gegeven wat e.a. nu inhoud.

(…) Online marketing bureau Onetomarket heeft als eerste het Google Advertising Professionals 2.0 examen behaald. Twee medewerkers van het Arnhemse bureau slaagden voor dit examen door ruim 92% (!) van de examenvragen goed te beantwoorden. (…)

De medewerkers hebben dus het examen gehaald…

Het ‘Best Practise Funding Programma’ uit de titel heeft hier volgens mij helemaal niets mee te maken. Daarbij zijn er diverse bedrijven in Nederland waarponder Traffic4u en Checkit die allang deelnemen aan dit programma.

Vevolgens nog wat informatie in het persbericht over de behaalde examens:

 • Het huidige examen bevat vergeleken met een jaar geleden ongeveer 50% nieuwe vragen over o.a. Site Targeting, Google Analytics, Adwords Editor, Positievoorkeuren en andere producten en features die in de afgelopen maanden zijn gelanceerd
 • De nieuwste toevoeging betreft Google’s nieuwe advertentieformaten image ads, video ads, local ads en mobile ads. In het Google Informatiecentrum zijn deze onderwerpen terug te vinden in sectie 2g.
 • Voor het nieuwe examen worden GEEN nieuwe Google Advertising Professionals logo’s uitgedeeld. Het gaat puur om de toevoeging van nieuwe examenvragen.

Naast deze nieuwe accreditatie is Onetomarket ook nog steeds geaccrediteerd voor Google Adwords Qualified Company, Google Qualified Professional alsmede accreditaties bij andere zoekmachines en samenwerkingen met tal van brancheorganisaties (zie ook: GAP & GAPC, wat is het en wie zijn het in Nederland?).

Wilbert Philippo is in 2002 begonnen met de autolease marktplaats LeaseTrader in 2004 met online bureau InfoTrade dat met 12 specialisten voor een groot aantal uiteenlopende bedrijven online strategie uitzet en implementeert. In 2015 is daar LeaseVergelijker bij gekomen, een vergelijkingssite voor autolease aanbiedingen. In 2022 zijn LeaseTrader en LeaseVergelijker verkocht aan Autoscout24.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Anders

  Ja, ik zat het me ook al af te vragen bij het lezen van het persbericht. Ik hoop niet dat Google weer ee accreditatie heeft verzonnen want ik begin door al die accreditatiebomen het bos niet meer te zien en ik vermoed dat ik niet de enige ben.


  2 november 2006 om 20:33
  VicKuP

  Typisch gevalletje van: Oude wijn in nieuwe zakken?


  2 november 2006 om 21:04
  Peter Vos

  Het Google Advertising Professional (nu dus 2.0) examen is geupdate om in te spelen op de meest recente ontwikkelingen. Onetomarket medewerkers zijn als eerste geslaagd voor dit examen waarin nieuwe vragen zijn opgenomen over o.a. Site Targeting, Google Analytics, Adwords Editor, Positievoorkeuren en andere producten en features alsmede nieuwe advertentieformaten image ads, video ads, local ads en mobile ads. Het gaat dus niet om een nieuwe accreditatie, maar om een update (de helft van de vragen gaan over nieuwe onderwerpen) van het bestaande GAP.


  3 november 2006 om 07:18
  piet

  Onze koffiejuffrouw heeft haar typediploma behaald.


  3 november 2006 om 08:34
  wilph

  @ Peter:

  O.k. Los van de nieuwswaarde, wat houdt nu de titel “Onetomarket als eerste geaccrediteerd voor Google’s ‘Best Practise Funding Programma’?” dan in?


  3 november 2006 om 16:02
  amsterdamant

  @ Wilbert Volgende keer graag iets meer research voor de posting & dan welicht meer algemeen artikel over de het nieuwe examen, de nieuwe eisen. Nu genereren we PR op basis van een (wat mij betreft) schamel resultaat/ persbericht. Jammer.


  3 november 2006 om 17:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!