Onderzoek: b2b-omzet verdubbelt

3 april 2003, 10:21

De omzet die via internet wordt behaald zal de komende jaren bijna verdubbelen. In 2004 wordt er jaarlijks voor 2,7 biljoen dollar online verhandeld.

Dit voorspelt eMarketer. Eind 2003 bedraagt de totale b2b-omzet volgens het onderzoeksbureau 1,4 biljoen dollar. Een jaar later zal dit echter zijn gegroeid tot 2,7 biljoen dollar.

Volgens eMarketer bestaat er ook veel interesse bij het bedrijfsleven om elektronisch zaken te doen. 70 Procent van de bedrijven heeft ge?xperimenteerd met via internet kopen. Toch wordt slechts 10 procent van aankopen van bedrijven via internet uitgegeven.

Uit een eerder onderzoek van Blauw Research en Thuiswinkel.org blijkt dat ook in Nederland de e-commerce flink in de lift zit. Het afgelopen jaar hebben Nederlandse consumenten 980 miljoen euro uitgegeven, een stijging van 77 procent in vergelijking met 2001.

Ook het percentage dat internet vertegenwoordigt van de totale Nederlandse detailhandelomzet stijgt. Het afgelopen jaar is deze gestegen naar 1,2 procent. In 2001 was dit nog 0,73 procent.

Bron:

http://www.infoworld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!