Ondernemers starten met selectie kerstpakket voor dit jaar #spon

26 april 2022, 08:59

Kerst lijkt nog ver weg, toch doen ondernemers er verstandig aan al voor de zomer te zoeken naar een geschikt kerstpakket voor dit jaar. De praktijk leert dat het op het laatste moment vaak lastig is om nog een geschikt kerstpakket voor medewerkers en zakenpartners te vinden. Niet alleen doordat de kerstpakketten op dat moment vaak al grotendeels uitverkocht zijn, maar ook doordat de leveringen de laatste dagen voor de feestdagen vertraging op kunnen lopen door de drukte bij postorderbedrijven. Daarbij heb je door vroeg te starten nog voldoende tijd om de kerstpakketten een persoonlijke touch te geven! Kies jij voor een pakket dat al samengesteld is, of ga jij voor een uniek presentje voor je medewerkers?

Verschillende soorten kerstpakketten voor bedrijven

Tegenwoordig heb je de keuze uit tal van verschillende soorten kerstpakketten. Kijk bijvoorbeeld eens bij een populaire aanbieder van kerstpakketten, zoals Kerstpakkettenplaza. Deze partij biedt onder meer populaire foodpakketten aan, maar ook leuke Rituals- en drankpakketten. Het is vaak afhankelijk van de wensen van je personeel en partners, welk type kerstpakket het meest geschikt is. Sommige bedrijven dineren rond de feestdagen gezamenlijk en verrassen hun medewerkers vervolgens met een Rituals kerstpakket. Organisaties die niet samen dineren kunnen een foodpakket geven; een borrel met het gezin, op kosten van de zaak.

Leuke pakketten voor Sinterklaas

Opvallend is dat steeds meer bedrijven medewerkers niet alleen een verrassing sturen rond de feestdagen aan het eind van het jaar. Ook het versturen van een Sinterklaaspakket is populair tegenwoordig. Vaak heeft zo’n pakket een lagere waarde, maar wordt deze niet minder gewaardeerd door collega’s. Het kan een leuk extraatje zijn naast het kerstpakket wat je rond Kerst aanbiedt.

Kerstpakketten onverminderd populair

In Nederland zijn kerstpakketten onverminderd populair. Nog altijd is het een traditie om medewerkers en partners een geschenk te sturen aan het eind van het jaar. Het lijkt er niet op, dat deze traditie de komende jaren verloren zal gaan. Personeel rekent al grotendeels op het pakket! Overigens is het de vraag of alle bedrijven dit jaar voor een kerstpakket kiezen. De hoge inflatie en het feit dat de financiële steun aan bedrijven stopgezet is, maakt dat veel bedrijven het in de loop van dit jaar mogelijk moeilijk krijgen. In het bijzonder bedrijven die de belastingen uit de afgelopen twee jaar moeten gaan betalen in het najaar. Het hoofd boven water houden zal voor deze partijen belangrijker zijn, dan het uitdelen van een kerstgeschenk.

Goedkope kerstpakketten niet minder leuk

Tegelijkertijd worden hier door verschillende aanbieders van kerstpakketten oplossingen voor geboden. Er zijn al kerstpakketten verkrijgbaar vanaf één euro. Het gaat bij een kerstpakket om de verrassing en het gebaar, niet om de waarde ervan.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!