OKDeal: Marktplaats voor diensten

13 oktober 2005, 03:47

Emerce maakte er al melding van. OKdeal is deze week in alle stilte gelanceerd. Het is een site waar mensen om diensten kunnen vragen, bijvoorbeeld hulp bij het bijhouden van de tuin, het repareren van de tv, of het vinden van een goedkoop vliegticket. Ik vind dit typisch zo’n voorbeeld van ‘Sjit, waarom heb IK daar niet aan gedacht!’. Het idee is simpel maar heeft volgens mij grote kans van slagen als bedenker Thijs Bosma snel bereik weet te realiseren. Ik ben benieuwd of dit zo’n site is die over een paar jaar een paar miljoen waard is…

Categorie
Tags

5 Reacties

  ehannink

  Dat zelfde denk ik ook. Goed bedacht en waarom heb ik het niet gedaan.

  Deze vorm; waar je als klant een dienst vraagt en dan kan de aanbieder een bod, bestaat volgens mij ongeveer een jaar in Duitsland en toen ik er van hoorde liep het als een trein. Het bod is openbaar en zo kan de volgende aanbieder onderbieden. Als vrager van de dienst kun je zo de goedkoopste aanbieder kiezen. Dit lijkt me typisch nederlands afgaan op de goedkoopste.

  Ik kan alleen niet zo snel de website vinden, sorry.


  13 oktober 2005 om 04:35
  Jacobien

  @ Anders,

  Je hebt wel gelijk. Het enige tegenargument is dat men onmogelijk op de hoogte kan zijn/blijven van alle initiatieven. Waarschijnlijk denken een aantal mensen oprecht dat het de eerste site voor diensten is.

  Je moet ook maar net de tijd hebben om allerlei ontwikkelingen op het net te volgen.


  13 oktober 2005 om 06:41
  Jan Schieberg

  Deze kritiek is niet helemaal terecht. ok,deal werkt wel makkelijk en simpel vind ik. Geoon simpel zoals marktplaats ook ooit begon.Dat is wat mensen willen. De klussenmarkt kan gigantisch worden, ik begrijp dit initaitief wel.


  13 oktober 2005 om 06:52
  Jeffry

  Als mensen denken dat dit de eerste site op dit gebied is, dan doen die andere sites misschien niet genoeg aan naamsbekendheid.


  13 oktober 2005 om 14:07
  martijn claassen

  Als bouwer van KlusKontakt wil ik ook graag even reageren.

  Eigenlijk zijn alle makers van diensten-sites niet zo erg origineel. We kijken het allemaal af van marktplaats en soortgenoten. Wat ik echter daar miste is het zeer gericht zoeken naar klussers, vooral per lokatie. Als ik een kapotte fietsband heb ik Groningen is het niet handig iemand in Maastricht te vragen hem te repareren.

  En zo kijkt marktplaats naar onze ideeën: toen ik in sept. 2004 het zeer gericht op postcode zoeken introduceerde, was marktplaats er als de kippen bij dit idee over te nemen. Leven en laten leven lijkt me, en je eigen site zo effectief mogelijk maken. Ik vind de claim ‘ik was de eerste’ persoonlijk wat kinderachtig.


  14 november 2005 om 14:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!