NU.nl verdubbelt aantal pageviews binnen 3 maanden

16 november 2004, 09:19

De nieuwssite NU.nl is in de laatste drie maanden geconfronteerd met een verdubbeling van het bezoek aan de site. In het voorjaar van 2004 werden er wekelijks nog zo’n 18 miljoen pagina’s bekeken. In de week van het overlijden van Theo van Gogh werden er bijna 40 miljoen pagina’s opgevraagd.

Dit najaar werd gekenmerkt door een aantal grote gebeurtenissen in het nieuws. Op 23 september overleed Andr? Hazes, op 2 november Theo van Gogh en een week later belegerde de politie een huis in Den Haag. Op de dag van het overlijden van Van Gogh werd er 8 miljoen keer een pagina opgevraagd.

‘Dat soort gebeurtenissen jaagt het gebruik van NU.nl sterk aan’, zegt Bert Wiggers, uitgever van NU.nl. ‘Het is spijtig dat het bijna altijd gaat om slecht nieuws, maar kennelijk krijgen mensen daardoor de sterkste impuls om NU.nl te bezoeken.’ Hij voorspelt dat een belangrijk deel van deze stijging in verkeer blijvend is: ‘In het verleden hebben we bij iedere grote nieuwsgebeurtenis een stijging gezien. Gemiddeld blijft twee derde van het nieuwe verkeer terugkomen.’

De techniek van NU.nl kon de enorme stijging in verkeer de afgelopen maanden niet goed genoeg aan, en haperde af en toe. ‘Op 2 november waren we een paar uur niet te bereiken’, zegt Wiggers. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan verbetering van de techniek van de site. Bovendien wordt door investering in extra apparatuur een betere bereikbaarheid bij grote nieuwsgebeurtenissen in de toekomst gerealiseerd.

Bron:

Persbericht Ilse Media

Zie ook:

7,5 miljoen pageviews op een dag

Statistieken nu.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!