Nokia ziet toekomst in mobiel e-mailen

15 september 2003, 18:25

Het gebruik van mobiel internet zal in de komende achttien maanden met 35 procent groeien. Nokia ziet mobiele e-mail als de volgende ‘killer app’.

Uit een onderzoek van Nokia Research onder enkele duizenden mkb-bedrijven blijkt dat 39 procent plannen heeft om binnen anderhalf jaar de medewerkers mobiel toegang te geven tot bedrijfsmail.

Bijna ??n op de vijf bedrijven is van plan daarvoor gebruik te maken van een eigen mobiel netwerk. Vooral in hotels, restaurants en cateringbedrijven zal naar verwachting veel van mobiele mail gebruikgemaakt worden. Binnen de it-sector zal zeker 40 procent van de werkgevers zijn personeel de mogelijkheid bieden om mobiel te e-mailen.

Mobiele telefoons zijn volgens Nokia inmiddels al onmisbaar voor de meeste bedrijven. “Mobiel e-mail is de applicatie die werknemers buiten hun kantoor het vaakst nodig zullen hebben”, voorspelt Nokia vice-president Niklas Savander. “Hoe meer tijd mensen buiten hun kantoren doorbrengen, hoe belangrijker mobiel mailen wordt voor de productiviteit.”

Hoe betrouwbaar de onderzoeksgegevens zijn, is overigens niet bekend. Nokia heeft er baat bij als Nokia Networks, het zorgenkindje binnen het bedrijf, de omzet kan verhogen. Bij Nokia Networks zijn eerder dit jaar al meer dan tweeduizend mensen ontslagen. Het Finse bedrijf heeft zijn omzet flink zien teruglopen omdat veel klanten niet bereid zijn te investeren in nieuwe apparatuur.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!