Nike opent eerste Nederlandse winkel in Rotterdam

26 februari 2004, 10:31

Nike opent in april 2004 in Rotterdam de allereerste Nederlandse Nike-winkel. In het 400 vierkante meter grote pand brengt het Amerikaanse concern niet alleen zijn sportkleren en -schoenen aan de man, de ruimte moet de klant ook onderdompelen in de sfeer van Nike. Videoschermen en posters van sporthelden helpen daarbij. Hans Faber van Nike heeft vertrouwen in het succes van de Rotterdamse vestiging: `Mensen die kleding of schoenen gaan kopen, zullen zowel naar sportwinkels als naar de Nike-zaak gaan.

Dat is tenminste onze ervaring in het buitenland.` Nike opende eerder in Europa zaken in Barcelona, Hamburg, Lissabon, Wenen en Madrid.Concurrent Adidas, dat winkels heeft in onder meer Berlijn en Londen, heeft nog geen zaak geopend in Nederland.

Puma startte een jaar geleden een winkel in Amsterdam. `Het grote voordeel van een eigen winkel, is de betere presentatie van de producten`, meent Rianne van de Poel van Puma. Fila heeft nog geen plannen voor een eigen winkel. `Onze klanten kunnen nog prima in de bestaande zaken terecht`, zegt Edwin Douze van Fila hierover.

Bron : Algemeen Dagblad p. 11, 1/10 p.

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

5 Reacties

    wouter

    wat is de site van die nike winkel in rotterdamm


    16 september 2006 om 16:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!