Nieuwsvideo’s op internet in de lift

19 oktober 2005, 21:08

Marck Feller, directeur content & operatie van Zoom.in, naar eigen zeggen marktleider op het gebied van internet televisie, heeft gisteren tijdens het CrossMedia Cafe inzicht gegeven in de ontwikkelingen van nieuwsvideo’s op internet (via: Molblog).

Over de afgelopen 10 maanden werden in Nederland 30 miljoen video-items (pageviews?) via internet bekeken door 7,5 miljoen kijkers (unieke bezoekers?). Dit is een groei van 50 procent ten opzichte van vorig jaar. De groei is te verklaren door de toename van breedband internetverbindingen en door een grotere acceptatie van nieuws op internet door de consument en adverteerders aldus Feller.

Indrukwekkende cijfers waarbij ik me afvraag of die 7,5 miljoen kijkers wel klopt. Dit zou namelijk betekenen dat bijna alle actieve internetgebruikers inmiddels een nieuwsvideo heeft bekeken. Heeft iemand aanvullende cijfers?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  stef

  Je hebt hits, views en unieke kijkers. Daar zit veel verschil tussen. Bovendien moet je daarnaast de kijktijd meten. Er is nog bar weinig gestandaardiseerd rond metingen van online content. We hebben inmiddels wel goede processing en analyzing tools, maar standaardisering in de waardering en rapportage hiervan is nog ver zoek.


  20 oktober 2005 om 05:25
  chi666

  7,5 miljoen kijkers? Dan toen niet unieke kijkers, of is iemand uniek en de volgende dag weer uniek?


  20 oktober 2005 om 05:44
  Peter Lofstrom

  Internet only TV On Demand Kanaal7.com bereikt sinds juli bijna 3000 unieke kijkers per maand in de regio Den Haag. Niet slecht voor een vrijwillige TV-kanaal op internet. Zo vrij als een vogel. Zelf programma’s maken: no-budget TV.

  Inderdaad. Er is nog geen standaard voor het meten. Maar er is al een heleboel informatie voorhanden en het is een kwestie van interpreteren. Ik merk dat gemmiddeld genomen geen een van de video’s worden uitgekeken. Dat ligt voornamelijk aan de kwaliteit van de video’s. Eerlijk is eerlijk. We zijn nog niet professioneel genoeg. We zijn hierin zoekende. Opbouwenbde kritiek is altijd welkom. Afkraken is zo goedkoop. Maar hoe dan ook. Mijn backend sofwtare laat een enorme cijferbrei zien waar ik koemdne tijd conclusies uit ga trekken. Na 4 maanden zou je toch al iets meer moeten weten nietwaar om een nieuwe richting in te slaan of de huidige koers voort te zetten..

  Heb je interesse in de uitslagen mail me dan. …


  1 november 2005 om 20:53
  media

  Peter, zeker interesse!


  1 november 2005 om 21:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!