Nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine gelanceerd

31 januari 2005, 15:10

Nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine gelanceerdLees net op Frank-ly dat feeder.nl, een nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine, is gelanceerd.

Ziet er strak en simpel uit. Heb alleen het idee dat de database nog maar een beperkt aantal feeds bevat. Verder mis ik een aantal functionaliteiten die zoekdiensten als technorati en feedster wel bieden zoals populariteits-index, mogelijkheid om een zoekstring in rss-feed te plaatsen, etc. Veelbelovend maar moet nog flink aan worden gesleuteld.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Jeroen

  Ik vind veelbelovend toch niet helemaal het goede woord. Het is voornamelijk een onduidelijke site die probeert mee te liften op de RSS-hype. Waarom zou ik deze zoekmachine gebruiken in plaats van Google?


  31 januari 2005 om 17:37
  Fred

  Een goed initiatief. Alles wat een focus op Nederlands nieuws heeft en daarmee (extra) Nederlandstalig georienteerde bezoekers kan trekken juich ik toe. Maar … er zullen -zoals Marco terecht opmerkt- nog de nodige features bij moeten komen, wil deze service echt een trekker worden.


  31 januari 2005 om 18:18
  media

  Jeroen, voorlopig is Google niet te vergelijken met RSS-zoekmachines als Technorati en Feedster. ‘Dit soort’ zoekmachines gebruik je o.a. als je actueel nieuws zoekt (bijv. van vandaag).


  31 januari 2005 om 21:24
  Jeroen

  Daar heb je wel een punt, Marco. Maar ik heb juist het idee dat de voordelen van een RSS-zoekmachine zitten in de netwerkfuncties en populariteitsfuncties van bijvoorbeeld technorati.

  Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen.


  1 februari 2005 om 06:29
  Jeroen

  Ik kreeg vandaag een mailtje van Feeder dat ze niet overweg kunnen met een Feedburner-feed. Dat is zeer opmerkelijk aangezien feedburner gewone, normale RSS-feeds produceert…


  4 februari 2005 om 14:43
  Karel

  Ben net ook op Frank-ly geweest en doe het hier nog even dunnetjes over. 🙂 FeedBurner-feeds werken inmiddels prima gelukkig. Ook heb ik Feeder deze week voorzien van extra functies. Het commentaar van o.a. deze weblog is daarbij waardevol gebleken. Ik denk inderdaad dat de gevorderde RSS’er Feeder voorbij surft, het is mij met name om de beginners te doen. Als die massaal ‘aan de RSS gaan’ moeten de uitgevers toch vanzelf volgen?


  18 februari 2005 om 11:03
  Karel Kolb | Feeder

  Voor alle fans: eindelijk kun je op Feeder (Nieuws, berichten) fulltext zoeken. Dus ook gebruik van “”, – en + is nu toegestaan. Belangrijker nog: Feeder is veel sneller geworden.


  29 mei 2006 om 04:39
  media

  Haha, die is goed – fans van Feeder; verkoop je ook al t-shirts? 😉


  29 mei 2006 om 04:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!