Nieuw nieuws

4 augustus 2004, 06:11

Nog maar twee dagen online en nu al een succes: nieuwnieuws.com van Ambroos Wiegers. Een snelle en eenvoudige loglezer dat eigenlijk alles biedt wat een nieuwsfreak (zoals ik) nodig heeft. Al het laatste nieuws op een pagina, een helder overzicht van de gebruikte weblogs en nieuwsbronnen, een zoekmogelijkheid en een overzicht van de meest populaire items. Nu nog een RSS-feed op de door mij geselekteerde trefwoorden en ik ben helemaal verkocht!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  dennis

  niet veel anders dan loglezer van AC, of scrapedfeeds.com of bloglog.nl

  Alleen in een veel beter jasje..

  Gebrek aan eigen RSS feeds op zowel bloglog.nl en nieuwnieuws.com is jammer.

  of zal ik um scrapen? van bloglog is tie er . nieuwnieuws.com niet :-))


  4 augustus 2004 om 08:50
  AD

  Hulde voor bloglog, ze waren wat eerder met online zetten van een loglezer in soort van weblogformaat, (nieuwnieuws met semi openbare loglezer in een opendir is al van rond 2002 trouwens) Dat ding van AC is alleen voor incrowd.

  Dus tja, alle weblogs lijken in die zin ook op elkaar en er zijn al minimaal 300 van dergelijke online rss-lezers in nederland in allerhande vormen. Ik denk dat er wel een MT-plugin zal komen voor rssfeeds importeren, dus zullen wel veel meer van dit soort sites komen.

  web-RSS-toepassingen zijn nog steeds veel te techie en te experimenteel ook aan de ‘voorkant’, dat wil ik dus niet, een loglayout werkt gewoon het beste. Lijkt het me de hoogste tijd voor userfriendlyheid en bruikbaarheid, op basis van RSS.

  Ik wil ook zeker geen volledig overzicht, maar een relevant overzicht (subjectief begrip) van nieuwsbronnen en weblogs door elkaar, geselecteerd op leesbaarheid, inhoud en vermakelijkheid. Vooral omdat ik dat zelf zoek. Geen customizationdingen omdat dit vooral ‘clutter’ geeft. Ik geloof niet zo in personalized newssites, vind ze maar lastig:-) Dus moet nog veel aan GUI gebeuren. Kortom mijn experimentje met het zo simpel en makkelijk mogelijk weergeven van informatie.

  Scrape maar:-) mij lukt een nette output niet.


  4 augustus 2004 om 09:55
  Niels

  Wordt Nieuwstracker.nl niet vergeten? 🙂

  Deze site heeft wel al een RSS-feed en haalt nieuws van 485 bronnen. Ook bronnen die zelf geen RSS-feed hebben. Daarnaast biedt Nieuwstracker.nl extra services zoals een gratis nieuwsblok en actuele informatie naast nieuws.


  4 augustus 2004 om 11:19
  media

  Perfect, thanks! Kun je dat ook regelen voor OpenDir?


  5 augustus 2004 om 04:40
  media

  Damn, hoe heb ik die kunnen missen? Dank voor de URL!


  5 augustus 2004 om 07:27
  Ed

  Iemand enig idee wat er gebeurd is met nieuwnieuws


  22 september 2004 om 16:56
  media

  Technische problemen (met server?) waardoor zowel staatsgeheim als nieuwnieuws al een tijdje uit de lucht zijn. Maar wellicht dat Ambroos je hier zelf meer over kan vertellen.


  22 september 2004 om 17:00
  Niels

  Misschien dat ze dezelfde problemen als mij hadden. Doordat je actueel wil blijven moet er steeds een script blijven draaien die de headlines binnenhaalt. Dit script zorgt voor nogal wat processortijd m.b.t. de database.

  Bij mijn vorige provider (Ladot) gaf dat problemen. Ik vond dat ze erg slecht met de service omgingen en niet klantvriendelijk waren. Ondertussen staat Nieuwstracker.nl al ergens anders en over die provider ben ik dik tevreden.


  22 september 2004 om 19:13
  media

  Vroeg me inderdaad al af wat er in diezelfde periode met nieuwstracker.nl was gebeurd. Goed om te zien dat alles weer draait!

  Bij welke provider zit je nu?


  23 september 2004 om 08:38
  Niels

  Ik ben van Ladot afgestapt omdat ze maar bleven zeuren en de website offline bleven houden. Toen heb ik wat onderzoek gepleegd en wat kleinere persoonlijke providers benaderd.

  Nu zit ik bij Jekety.nl. Een kleine provider waar ik ook veel meer contact mee heb en ze kunnen me veel meer aanbieden dan het grotere Ladot. Ik ben zeer tevreden over hun en ze reageren erg snel op mijn mails.


  23 september 2004 om 09:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!