Nieuw computervirus zoekt creditcardnummers

28 juni 2004, 04:07

Op het internet verspreidt zich een nieuw computervirus dat bedoeld is om creditcardnummers en wachtwoorden te stelen. Daarvoor hebben deskundigen in de Verenigde Staten vrijdag gewaarschuwd.

Het virus heeft de naam Scob gekregen. Net als de recente virussen Sasser en Blaster wordt het niet verspreid via e-mails, maar door het bezoeken van ge?nfecteerde websites. Dat kunnen ook vertrouwde websites zijn die de gebruiker al vaker heeft bezocht.

Michael Murray van de beveiligingsfirma nCircle Network Security zei dat de creditcardnummers en wachtwoorden die van ge?nfecteerde pc’s worden gestolen, naar een server in Rusland worden gestuurd. In de nacht van vrijdag op zaterdag leek die server er al enkele uren uit te liggen. ,,We weten niet of de autoriteiten die hebben geblokkeerd of dat het per ongeluk is gebeurd’‘, aldus Murray, maar de persoonlijke gegevens van de gebruikers lijken nu geen gevaar te lopen.’‘

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!