Nieuw! WappZapp: tv-gemist, webvideo en films samen in één app

16 september 2013, 12:29

Er wordt steeds meer via het internet naar video gekeken en het aanbod is overweldigend, en daardoor niet altijd eenvoudig te vinden. Daartoe hebben Colin Ellis en Wienke Giezeman WappZapp bedacht. WappZapp maakt het ontdekken en kijken van online video weer net zo eenvoudig en leuk als ouderwets zappen door tv-kanalen. In deze blogs vertellen wij over hun startup.

Colin Ellis en Wienke Giezeman, waar moeten we jullie van kennen?

We werkten tot een jaar geleden in de anonimiteit van KPN, XS4ALL en Elsevier. Wienke speelt af en toe nog in een reclamespotje en is bijna bij zo goed als iedere IT gerelateerde meet-up in Amsterdam.

Wat is het idee achter WappZapp?

WappZapp is geboren uit persoonlijke frustratie: Het web staat vol fantastische video, bijna alle tv-gemist staat online, ik ben fan van de TED talks. Maar als je thuis komt grijp je toch weer de afstandsbediening om naar diezelfde massa-tv programma’s te kijken… Ik wil gewoon mijn favoriete online video kijken als ik na een lange dag thuis kom van mijn werk! Maar dat is veel te veel gedoe en staat verspreid over het web.

Daarop bedachten we de ‘webzapper’, die moest het net zo makkelijk maken om door het ‘web te zappen’ als door de ouderwetse tv-kanalen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot wat inmiddels 350.000 mensen als WappZapp kennen!

Waarom zijn jullie WappZapp gestart?

Eigenlijk hopen we stiekem dat we tv weer inspirerend en verassend kunnen maken. Niet altijd dezelfde gezichten en op de massa gerichte tv-programma’s. Niet half Nederland die naar Jokertjes verjaardag zit te kijken, maar een persoonlijk aanbod van video die voor jou relevant is en met bijzondere dingen die de tv niet meer halen! Daarnaast willen we innovatieve online tv makers zoals Autoweek, HUATV of TowelTV een podium in de huiskamer geven.

Welke ‘marketingfacts’ kunnen jullie ons geven?

Weg met de ouderwetse tv! People want on-demand-video. Kijk maar naar het succes van Netflix en Hulu in Amerika. En YouTube natuurlijk. De verwachte groei van VOD in Nederland is meer dan 20 procent per jaar en de CTR’s op ons platform zijn fenomenaal, omdat je als gebruiker direct in kan gaan op de advertenties. Dit wordt een hele interessante markt.

WappZapp is 350.000 keer gedownload en een kijker kijkt gemiddeld 40 minuten op een avond tv, gewoon op prime time! Hieruit durven wij te concluderen dat we echt een alternatief voor de tv hebben gemaakt.

Waar staat WappZapp over een jaar?

Voor iedereen een persoonlijk tv-aanbod samen stellen is heel lastig, omdat het heel cultureel bepaald is wat je wilt zien en tegelijkertijd willen we juist de enorme diversiteit van het internet laten zien. Toch denken wij dat we dankzij de investering van Sanoma over een jaar WappZapp het dominante portaal voor iedereen is die zelf wil bepalen wat hij kijkt en de leukste en eenvoudigste manier om gave, nieuwe online video te ontdekken!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Emile Edwards

    Leuk initiatief. Vooral voor innovatieve, kleine producenten erg grappig. Uiteindelijk blijft TV een belangrijke factor om populaire contentmerken te bouwen. Het succes van Hulu en Netflix is immers gestoeld op de aanwezigheid van oude populaire tv series.

    Er wordt te gemakkelijk gezegd dat mensen on demand willen. In de VS geldt de wet van de grote getallen en is het tv/kabel eco systeem anders dan in NL. In relatieve zin blijven er massa’s mensen gewoon TV kijken.


    17 september 2013 om 09:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!