Nieuw! Trendr

6 augustus 2014, 09:00

Ken je dat gevoel? Dat als je in een kroeg staat, of met vrienden praat, en iedereen het heeft over iets wat jij totaal hebt gemist? Dit zal je met Trendr niet meer gebeuren. Deze website toont je elke dag de meest populaire artikelen van Nederlandse nieuwssites op basis van social shares.

Waar moeten we jullie van kennen?

Trendr is een initatief van de mensen achter Autoblog en Apparata. Autoblog bestaat inmiddels ruim 9 jaar en ontvangt iedere maand circa 1 miljoen unieke bezoekers, daarmee is het de grootste autonieuwssite in Nederland. Apparata is een relatief nieuwe techblog wat we vorig jaar zijn begonnen.

Wat is het idee achter Trendr?

Met de enorme hoeveelheid sites/media van tegenwoordig is het moeilijk om al het nieuws te volgen. Het leek ons daarom goed om een overzicht te hebben van welke artikelen er op een bepaald moment populair zijn. Een soort startpagina waar je kunt kijken wat je moet lezen om op de hoogte te zijn. Zo kan je altijd met iedereen in de kroeg meepraten.

Uitgangspunt hierbij is social proof. We gaan er van uit dat wanneer veel mensen het over een bepaald artikel hebben deze interessant is voor anderen. Online kunnen we dit terugzien in het aantal maal dat de link gedeeld is. Op basis van de stijging van het aantal likes/tweets bepalen we welke links populair zijn. Uit ervaring weten we dat veel likes en tweets gelijk staat aan veel bezoekers. Dat wij bepaalde artikelen bestempelen als populair hoeft overigens niet te betekenen dat het ook goede content is, er zitten vaak ook hele platte artikelen tussen.

Ook zakelijk is Trendr interessant, gezien het feit dat steeds meer organisaties inhakers produceren. Ook deze inhakers komen bovendrijven in Trendr.

Waarom zijn jullie Trendr gestart?

Er was nog geen vergelijkbare site, dus hebben we het zelf maar gebouwd. Tevens hebben we een bijbehorende Facebook page en Twitter account, daarop posten we gemiddeld 1x per uur een update met de meest trending link van dat moment. Op die manier kunnen mensen ook via die weg het nieuws in de gaten houden, gewoon in je eigen timeline.

Welke ‘marketingfacts’ kun je ons geven?

We indexeren elke dag duizenden Nederlandse links/artikelen, in totaal halen we dagelijks 150.000 keer de social statistieken op voor diverse links. We vonden het in het begin zeer opmerkelijk dat Lindanieuws.nl zo groot was, blijkbaar is er nog veel ruimte in de hoek van ‘vrouwensites’. Al schijnt Famme.nl het ook goed te doen, maar die komt bij ons weinig voorbij.

Waar staat Trendr over een jaar?

We willen de technologie nog verder gaan verfijnen en indien succesvol kunnen we de site uitbreiden met diverse (gepersonaliseerde) features. Ook een app staat hoog op de agenda, al is de site op dit moment wel responsive zodat je het goed kan bekijken op telefoons en tablets. Daarnaast is het een mogelijkheid om de site aan te vullen met content, over trending onderwerpen uiteraard.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

2 Reacties

  Sjaak

  Vet!


  6 augustus 2014 om 15:28
  Anita

  Leuk overzicht. Er zijn sites met veel social shares die hier niet tussen staan. o.a. vkmag.com, flabber.nl en vrouwblog.nl


  8 augustus 2014 om 18:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!