Nieuw! Groepsreizen vergelijken met ReisOase

8 november 2013, 12:44

Toen Pim van den Broek een groepsreis door Midden-Amerika zocht, kwam hij er online niet uit. Uiteindelijk printte hij een kaartje van de regio uit en tekende met kleurtjes de verschillende routes erop. Dat kan makkelijker, dacht hij. Dat resulteerde uiteindelijk in ReisOase, de Kieskeurig van de groepsreizen.

Pim van den Broek, waar moeten we je van kennen?

Ik richtte mijn bedrijf al op tijdens mijn studie kunstmatige intelligentie aan de Vrije Universiteit. Na mijn afstuderen ben ik bij Ilse Media (nu Sanoma Media) gaan werken, waar ik onder andere GoeieVraag.nl bedacht en opgericht heb. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en richt ik mijn aandacht met name op het transparanter maken van de reiswereld met producten als ReisOrakel.nl en het zojuist gelanceerde ReisOase.nl.

Wat is het idee achter ReisOase.nl?

Op ReisOase.nl vinden mensen hun ideale groepsreis. Er kan gericht gezocht worden in het actuele aanbod van groepsreizen naar reizen die voldoen aan de specifieke wensen van de bezoeker. Zo is het mogelijk om een reisperiode op te geven, maar is het ook mogelijk te zoeken op budget, minimaal aantal dagen en bestemming. Een bezoeker die bijvoorbeeld in maart 2014 een groepsreis door Zuid-Afrika wil maken en een budget van maximaal 2.500 euro heeft, ziet in één oogopslag de reizen die hieraan voldoen.

De groepsreizen die voldoen aan de zoekcriteria kunnen vervolgens vergeleken worden op beschrijving, prijs, vertrekdatum én route. Bij het vergelijken op route worden de routekaarten van de reizen overzichtelijk naast elkaar weergegeven. Een bezoeker hoeft door ReisOase.nl niet meer omslachtig te wisselen tussen veel browservensters, maar ziet in één keer hoe de groepsreizen van de verschillende aanbieders lopen en wat er bezocht wordt tijdens de reis.

Ook kan je zoeken op reizen die een bepaalde bezienswaardigheid of stad aandoen. Als je bijvoorbeeld iedere rondreis wil zien die het tempelcomplex Angkor Wat in de route heeft, dan typ je dit in en wordt er gefilterd op alle reizen die deze bezienswaardigheid in het programma hebben.

Waarom ben je ReisOase.nl gestart?

ReisOase.nl is ontstaan uit eigen frustratie over het gebrek aan transparantie in de rondreiswereld. Toen ik een groepsreis door Midden-Amerika zocht, heb ik uiteindelijk een kaartje van de regio uitgeprint en met kleurtjes de verschillende routes erop getekend. Ik dacht: ‘dat kan makkelijker’ en zo was het idee voor de vergelijkingswebsite geboren.

Na flink wat maanden hard werken heb ik besloten om nu de site te lanceren. Er staan nog een boel uitbreidingen op stapel, maar ook op dit moment is het al een erg waardevolle site voor mensen die een groepsreis zoeken. Daarnaast geloof ik in relatief snel een concept lanceren en daarna aan de hand van feedback de site doorontwikkelen.

Welke ‘marketingfacts’ kun je ons geven?

Aangezien de lancering enkele dagen geleden was, is het aantal bezoekers nog nietszeggend. In de reiswereld is er altijd veel concurrentie, dus het zal vechten worden voor de aandacht van de reiszoekenden. Ik hoop met ReisOase.nl een product neergezet te hebben dat boven het maaiveld uitsteekt, zodat bezoekers het aan vrienden en familie doorvertellen en het een begrip wordt. Daarnaast ga ik kijken of het effectief is om te adverteren.

Om toch wat statistieken te noemen: momenteel zijn er 8 aanbieders aangesloten op ReisOase.nl. Alle groepsreizen van Djoser, Shoestring, Koning Aap, Kras, SNP, Sawadee, NRV en Fox Vakanties kunnen tot in detail doorzocht en vergeleken worden. Het aanbod van deze 8 organisaties maakt het mogelijk om groepsreizen in 122 landen te vinden. Het totale aanbod bestaat uit 821 groepsreizen met 6.794 vertrekdata.

Waar staat ReisOase.nl over een jaar?

Over een jaar is de site zowel in de diepte als de breedte sterk uitgebreid. Binnenkort worden er bijvoorbeeld ook andere typen rondreizen toegevoegd: van individuele rondreizen en singlesrondreizen tot wandel- en fietsreizen. Daarnaast is over een jaar ook het aantal aangesloten reisorganisaties verdubbeld tot ongeveer 15 à 20.

Als het aanbod groter wordt, is het belangrijk dat ook de zoek- en filtermogelijkheden meegroeien, anders wordt een bezoeker overspoeld door de reizen. Hiervoor heb ik veel ideeën, waarvan ik de meeste nog even voor mezelf houd. Tipje van de sluier: je kan over een jaar ook aangeven dat je het belangrijk vindt dat de groep overwegend jouw leeftijd heeft.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Pim van den Broek

  Ter informatie: vanaf heden is het ook mogelijk om de andere typen rondreizen te vergelijken:

  – individuele rondreizen

  – wandelreizen

  – fietsreizen

  – motorreizen

  – familiereizen

  – singlereizen

  – winterreizen


  26 november 2013 om 12:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!