Netdirect kocht Kranten.com eind 2004

3 maart 2005, 16:35

Direct marketingbureau Netdirect blijkt eind vorig jaar Kranten.com te hebben overgenomen van Martin Klerx. Dat bevestigt directeur Edwin Basten van Netdirect aan Emerce. Het bedrijf verzorgde al enige tijd de advertentie-exploitatie op Kranten.com. Hoeveel Netdirect heeft betaald voor de krantensite wil Basten niet kwijt.

Vreemd dat Netdirect dit zelf nooit bekend heeft gemaakt. Zou de discussie op geenstijl.nl hier enige invloed op hebben gehad?

Aardig is om te zien hoe snel dit nieuws zich verspreid. Ik was gisteren ‘toevallig’ aanwezig bij de discussie waar dit ter sprake kwam. Emerce kwam hier gisteravond als eerste mee. Adformatie, IJ en Webwereld namen vandaag het nieuws over en verwezen netjes naar Emerce. Nu.nl en Admanager namen het over zonder te verwijzen naar de bron.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Boudewijn Janssen

  Netdirect had op 8 december aan al haar partners laten weten dat het kranten.com had overgenomen. Dat zijn toch bijna 2000 webmasters. 10 december kwam het verhaal op GeenStijl uit, misschien niet geheel toevallig op die datum??


  3 maart 2005 om 18:20
  media

  Dank voor de update Boudewijn; inderdaad niet helemaal toevallig in dat geval!


  3 maart 2005 om 18:25
  Tjeerd

  Nee op Hyped kan ik het bericht ook niet terugvinden. Overigens is Hyped een grappig initiatief dat feiten en fictie nogal eens mengt. En dus volstrakt onbetrouwbaar. Soms zit er echter wel eens een kern van waarheid in.


  4 maart 2005 om 09:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!