Nationale vacaturebank beste carri?resite

30 juni 2003, 15:32

Twee van de drie internetgebruikers tussen de 18 en de 40 jaar bezoeken wel eens een carri?re-site, een kwart heeft er daadwerkelijk ook een gebruikt. OpinionBar deed een vergelijkend gebruikersonderzoek naar 7 grote carri?re-sites: Intermediair.nl, Jobnews.nl, JobTrack.nl, Monsterboard.nl, NationaleVacaturebank.nl, StepStone.nl, en WerkenBijdeOverheid.nl.

Bij Monsterboard.nl hebben de meeste OpinionBar deelnemers aangegeven een geschikte vacature gevonden te hebben: 52% zegt ??n of meerdere vacatures te hebben gevonden op de website. Jobnews.nl is een goede tweede met 50%. Op Jobtrack.nl bleken de OpinionBar panelleden de meeste moeite te hebben met het vinden van geschikte vacatures op de website (34% geslaagd). Alleen voor Werken bij de Overheid lag het slagingspercentage nog lager, maar dit komt door het specifieke vacatureaanbod.

Deze slagingspercentages zeggen echter weinig over de waardering die u allen heeft voor de site. Als we puur afgaan op het algemene oordeel van de deelnemers dan vinden we Monsterboard in de staart van de ranglijst terug met 58% ‘goed’ of ‘zeer goed’; alleen Stepstone scoort lager met 50%. De Nationale Vacaturebank komt als beste uit de bus met 79%, op de voet gevolgd door JobNews met 78%. Ook wat betreft herbezoek intentie, intentie tot aanbevelen en toekomstig gebruik van deze website voor het zoeken naar vacatures scoort de Nationale Vacaturebank het best.

Bron:

OpinionBar Newsflash Juni 2003

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!