Nathan Skwortsow (Physitrack) over zijn derde succesvolle bedrijf en deals met Apple

21 maart 2016, 14:00

Nathan Skwortsow was al jong een succesvolle internetondernemer als oprichter van Lexa.nl en Kamernet.nl. Inmiddels bouwt hij met fysiotherapeuten, verzekeraars en universiteiten aan Physitrack, een app voor thuisoefenprogramma’s. Inmiddels is de ondernemer 38 en goed voor negen miljoen euro. “Een happy capitalist”, naar eigen zeggen.

Toen hij studeerde in Utrecht stoorde Nathan Skwortsow zich aan het gebrek aan een actueel aanbod aan kamers. Het was het begin van Kamernet.nl. Niet veel later volgde een datingsite voor diezelfde doelgroep: Lexa. “Ik wil graag waarde toevoegen aan de samenleving”, zegt de ondernemer die inmiddels een derde bedrijf is begonnen. Physitrack is een fysiotherapie-app waarmee patiënten thuis via video’s oefeningen kunnen doen.

“De markt is enorm”, beweert Skwortsow, omdat de meeste oefeningen nu op “een vodje” papier worden uitgelegd, terwijl bijna iedereen een smartphone heeft. Na twee jaar ontwikkelen wil hij daarom snel groeien. Physitrack heeft al in vijf landen kantoren en wist snel financiering te vinden. “We verwachten dit jaar cashflow positief te draaien”, zegt Skwortsow die ook een ‘geheimzinnige’ deal met Apple sloot. “Net als Uber, heeft Physitrack de potentie om een deel van de gezondheidsmarkt te veranderen.”

In 2018 zouden daarom twee tot drie miljard oefenprogramma’s moeten zijn verspreid via de app. “Ons groeimodel heeft een klassieke hockeystickcurve”, aldus Skwortsow. Een overname past daarom in de strategie. “Er is al interesse getoond vanuit de VS, maar zover zijn we nog niet.”

Bekijk deze aflevaring op 7 Ditches TV.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Devon Wer

    oh ja hoe geweldig, een kamer website opgestart die vervolgens duizenden studenten oplicht. lijkt ook een beetje op martin shrekli,blijkbaar ook dezelfde geniepege manier van denken


    27 maart 2016 om 16:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!