Myrna’s weblog

30 december 2009, 07:04

December is een maand van grote tegenstellingen, stille verwachtingen en soms ongewenste familiare intimiteiten. Het is bij uitstek de maand van diepe overpeinzingen en enthousiaste voornemens. Dat varieert van het terugbrengen van overmatig alcoholgebruik tot het in gebruik nemen van alweer een jaar terug hoopvol aangeschafte loopschoentjes om met wat extra arbeid het overmatig aanwezig soortelijk gewicht enigszins terug te brengen. Het zijn jaarlijks terugkerende trivialiteiten voor velen, meegesleept in de vaart der volkeren heimelijk gelovend dat hij of zij dergelijke voornemens een keer kan omzetten in kleinere kledingmaten en een minder genante gang naar de glasbak elk weekeinde. Dan toch gebeurt er iets tijdens zo’n jaar waardoor je de waarde van je lichaam en gezondheid in het algemeen weer wat beter weet in te schatten. Het klinkt obligaat maar soms is er een harde reset, eentje die wellicht beklijft, confronteert en de maand december, zeker voor een groot aantal betrokkenen, een ander aanzien zal geven.

Myrna

-Begin dit jaar is er een hele ernstige en agressieve vorm van botkanker (Ewing sarcoom) ontdekt bij Myrna, de oudste dochter van Peter en Romy Brussel, mijn al ruim dertig jaar zeer dierbare vrienden uit Uithoorn. Slechts 23 jaar telt deze mooie, onvoorstelbaar krachtige en dappere dame die inmiddels door publicaties op haar weblog op een grote schare bewonderaars en volgers mag rekenen.

Myrna heeft vorige week na maanden van intensieve chemotherapie en stamcel-behandelingen een deel van haar been afgestaan en is inmiddels weer thuis. In brute afwachting en ter afscheid van haar voet schreef Myrna recentelijk een prachtig gedicht. Een ontroerend stukje proza dat iedereen zal raken en bij velen nederigheid te weeg zal brengen. Het dwingt de lezer nog een keer goed na te denken over het lichaam dat je te leen hebt tijdens dit aardse verblijf zo is mijn persoonlijke ervaring

Myrna begon vermoedelijk haar weblog uit therapeutische overwegingen maar inmiddels is het een belangrijk tweeweg medium voor haar en haar geliefden geworden. Het helpt Myrna en haar naasten deze verschrikkelijke periode door te komen, de ziekte te overwinnen en brengt hoe paradoxaal ook het beste in mensen boven. Lees het relaas van Romy , Myrna’s moeder en niet van haar zijde wijkende strijdmakker. Waar mooi en wreed samen kunnen gaan. Literaire ambivalentie. Hoe begon het ook al weer met webloggen?

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    venturo

    Lieve dappere Myrna. Rust zacht. Je adembenemende strijd is gestreden. Oom Alp…


    11 november 2011 om 18:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!