MSN Search blogt niet bij MSN Space

24 februari 2005, 18:53

image

MSN Search heeft een virale campagne gelanceerd met zes fictieve personen met elk hun eigen weblog. De centrale site in de campagne is MSN Found. De site laat een kort introductiefilmpje zien van een blogger, waarna je een search moet doen met een vooringevulde zoekopdracht via MSN search. Aangekomen op MSN search tref je (natuurlijk prominent) bovenin de link die je zogenaamd zocht. Dit brengt je naar een filmpje met flauwe humor om vervolgens weer een search opdracht te moeten doen en te eindigen op de weblog van de blogger.

De campagne doet mij niets, ik zie geen enkele reden dit door te sturen naar iemand en zal zeker niet MSN Search gaan gebruiken. Maar wat ik helemaal niet begrijp is waarom die bloggers niet bloggen bij MSN Space?!

De enige die daar antwoord op kan geven zijn de bloggers zelf, dus heb ik Reggie en Karen gemaild met deze vraag. Eens kijken of deze (naar mijn mening) slechte campagne nog slechter kan worden. To be continued… als ik tenminste antwoord krijg.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    daphne

    ik wil graag msn space en msn plus


    9 april 2005 om 13:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!