Mobiele tv op komst

12 juli 2004, 12:37

Verschillende proeven met het kijken van tv op de mobiele telefoon zijn uitgelopen op een mislukking. Toch verwachten mobiele experts dat televisie kijken op mobieltjes binnenkort echt gaat doorbreken.

Om op de mobiele telefoon televisie te kijken dienen enkele problemen opgelost te worden. Zo moet voorkomen worden dat een televisiesignaal onderbroken wordt als onderweg de verbinding minder wordt. Televisiekijken vreet stroom en de batterijduur van mobieltjes is beperkt. Tot slot moet tv kijken via het mobieltje wel betaalbaar zijn.

Mobiele techneuten denken een oplossing te hebben die zowel een goede ontvangst garandeert als vriendelijk is voor de batterij. De methode time-slicing houdt in dat de receiver niet altijd aan staat. Het gekozen televisieprogramma wordt in kleine intensieve datapakketjes naar het mobieltje gestuurd. Tussen de ontvangst van de pakketjes in staat de receiver uit, wat de batterijduur ten goede komt. Bijkomend voordeel is dat de data van tevoren wordt ontvangen, dus als er bijvoorbeeld in een tunnel even geen ontvangst is, wordt het televisieprogramma niet onderbroken.

In Korea en Japan is televisiekijken via de mobiele telefoon al mogelijk. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit van de ontvangst. Het is leuk, maar duur. Een Koreaanse gebruiker zegt tegenover BBC Online 50 dollar kwijt te zijn aan 45 minuten mobiel tv kijken.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!