Mobiele netwerken overbelast na stroomuitval

15 augustus 2003, 10:11

De grote stroomstoring in de VS heeft ervoor gezorgd dat mobiele netwerken overbelast raakten. Het internetverkeer kende slechts een dipje.

Vele miljoenen Amerikanen kregen donderdag te maken met een omvangrijke stroomstoring in het noordoosten van de VS. Hierdoor ontstond grote chaos. De ict-industrie lijkt niet zwaar te zijn getroffen door alle problemen.

De meeste moeilijkheden ontstonden bij mobiele telco’s. Deze zagen het mobiele telefoonverkeer tijdens de storing flink pieken, waardoor de netwerken overbelast raakten. Hierna zochten getroffenen hun heil bij de vaste lijn.

Het internetverkeer blijkt nauwelijks last te hebben ondervonden. AOL Time Warner meldt een kleine daling van het aantal ingelogde leden tijdens de uitval van 2,4 miljoen naar 2,1 miljoen. Van de ict-bedrijven is het IBM een van de voornaamste getroffenen.

Wat precies de oorzaak van de storing is, is nog onduidelijk. Speculaties dat deze iets te maken zou hebben met de uitbraak van de Blaster-worm, worden door kenners afgewimpeld.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!