Mobiel bankieren met i-mode

14 augustus 2003, 18:22

KPN breidt vandaag haar i-mode diensten verder uit met veilig mobiel bankieren. SNS Bank begint daarmee als eerste bank in Nederland.

Voortaan kunnen klanten van deze bank met hun i-mode toestel geld overboeken naar elke gewenste bank- of girorekening. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun rekeningen direct betalen wanneer ze willen en waar ze ook zijn. Alle handelingen zijn volledig beveiligd volgens de strengste internationale normen. Deze beveiligde dienstverlening wordt mogelijk gemaakt dankzij het allernieuwste i-mode toestel, de N341i van NEC, dat vanaf vandaag te koop is. Vanaf oktober zal ook de Rabobank, een van Nederlands grootste banken, haar i-mode site uitbreiden met beveiligde diensten. De andere banken zijn van plan om snel hierna te volgen.

Met de N341i wordt mobiel bankieren net zo veilig als het vertrouwde internet bankieren. Door toepassing van de beveiligingstechnieken SSL (Secure Socket Layer) en TLS (Transport Layer Security) wordt de verbinding met de bank volledig beveiligd. Een sleuteltje op het scherm van het i-mode toestel licht op wanneer een beveiligde verbinding is opgezet. Dit is te vergelijken met het slotje dat een beveiligde verbinding aanduidt op het vaste internet. Deze mate van beveiliging biedt ook verruimde perspectieven voor andere diensten waar vertrouwelijke informatie uitgewisseld wordt zoals mobiel beleggen en het afwikkelen van betalingen met het mobiele toestel.

De i-mode site van SNS Bank bood al saldo- en mutatieoverzichten en de mogelijkheid om over te boeken tussen de verschillende persoonlijke rekeningen. Nu kunnen klanten met de N341i voor het eerst ook geld overboeken naar rekeningen van derden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Klanten betalen gewoon het maandelijkse abonnement van ?1 op de i-mode dienst van SNS Bank en voor het benodigde dataverkeer.

Veelzijdig

De N341i biedt naast beveiligde verbindingen nog veel meer. Alle i-mode diensten komen uitstekend tot hun recht op het relatief grote, hoge resolutie hoofdscherm, dat een weergave in maar liefst 65.356 kleuren biedt. De buitenkant is voorzien van een tweede scherm met 4.096 kleuren, dat ook dienst kan doen als zoeker voor de ingebouwde camera. Met de N341i kunnen klanten foto’s gemakkelijk uitwisselen via MMS ?f als bijlage bij een e-mail. De N341i biedt klanten ook de unieke mogelijkheid om in- en uit te zoomen met de camera. Java ondersteuning brengt naast de beste games ook nog andere handige applicaties op het toestel, zoals bijvoorbeeld beurskoersgrafieken, sportnieuws of weerkaarten die automatisch ververst en dynamisch weergegeven worden.

De N341i is vanaf ?0 verkrijgbaar bij ruim 500 retail outlets waaronder Primafoon, Business Center en www.kpn.com Met de introductie van de N341i biedt KPN in Nederland nu keuze uit 4 i-mode toestellen en 2 i-mode browser compatibele toestellen. In de komende maanden wordt het assortiment toestellen voor i-mode nog verder uitgebreid.

Met i-mode kunnen klanten i-mode sites bekijken, e-mailen en chatten, games, applicaties en ringtones downloaden, foto’s ontvangen en versturen en nog veel meer. Inmiddels biedt het i-mode menu de keuze uit 150 diensten van meer dan 120 content partners.

i-mode en het i-mode logo zijn merken of geregistreerde merken van NTT DoCoMo, Inc, in Japan en andere landen.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!