MKB en Internet komt met lokale startpagina’s

21 december 2005, 06:19

De stichting MKB en Internet lanceert voor elke Nederlandse plaats een startpagina met door bewoners geschreven lokaal nieuws, een overzicht van websites met een mkbOK-keurmerk en een zoek-machine. De eerste versie van een lokale startpagina gaat in de kerstvakantie online aldus Emerce.

Startpagina of Trefpunt 2.0?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Arnout Veenman

  Dat ze 250 keurmerk houders hebben is natuurlijk geweldig, echter zijn er al verschillende soortgelijke initiatieven van lokale portals met een zelfde soort (consumer generated media) insteek. Mensen motiveren om zelf content te gaan genereren in een dergelijk platform is een van de moeilijkste dingen die er is, en ik betwijfel het zeer sterk of dit daarom ook gaat werken. Ik zou zeggen zorg er voor dat je nog eens 250 nieuwe keurmerk houders erbij krijgt en het MKB op internet beter zichtbaar maakt, daar is er namelijk nog wel veel te weinig van. Ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest.


  21 december 2005 om 10:13
  BasW

  Juist die consumer generated content zal ze idd de das omdoen.

  De hoeveelheid content zal IMHO uiterst karig zijn en bovendien door maar een klein aantal bezoekers worden gegenereerd.

  Je krijgt ook te maken met content die je, als je zo’n portaal er qua taalgebruik nog een beetje fatsoenlijk uit wil laten zien, toch moet redigeren en modereren. En dan ben je met 250 portals wel even zoet..


  21 december 2005 om 11:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!