Misbruikt redactiebureau P7 relatie met Planet Media?

16 augustus 2004, 15:58

Met enige verbazing las ik vandaag het bericht op Planet Media over het feit dat marktplaats afziet van aangifte tegen zeikerdje.com. Mijn verbazing betrof niet het feit dat marktplaats afziet van aangifte, maar de wijze waarop het artikel is geschreven. Nu ken ik P7, het redactiebureau dat de artikelen verzorgd voor Planet Media, als een bureau dat in het algemeen prima werk levert. Waarom dan nu zo’n subjectief en persoonlijk artikel?

Volgens een aantal weblogs (zie djiezus.com, iphtjes.nl) zou het gaan om een artikel van Ambroos Wiegers. Wiegers zou niet alleen redactielid zijn bij Geenstijl.nl maar werken als freelance journalist bij P7. En in opdracht van P7 zou hij een artikel voor Planet Media hebben geschreven waarin hij zich op onprofessionele wijze uitlaat over Jeroen Otten van Zeikerdje.com.

Laten we voorop stellen dat Jeroen Otten een aantal dingen heeft gedaan die absoluut niet door de beugel kunnen en waarvoor hij op zijn minst bestraft dient te worden. Als de officiele instanties daar niets of weinig aan doen is het prima dat weblogs als Geenstijl het onder de aandacht brengen (alhoewel hier de kanttekening kan worden geplaatst of dit niet een hypcriete houding is).

Nog meer strijd?

http://www.bumble.nl/more.php?id=57_0_1_0_M

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!