Microsoft stopt met MSN Passport?

Microsoft stopt met MSN Passport?
, Reddion
@alexstil

Microsoft stopt met het promoten van zijn internet-betaalservice Passport. Dat meldt marketingportal Mad.co.uk. De voornaamste reden zou zijn dat eBay de service niet langer ondersteunt.

Het is mij nog niet helemaal duidelijk of dit ook effect heeft op wat MSN in Nederland passport noemt als je je registreert voor hotmail / messenger. Hier geef je verder nog geen creditcard gegevens. Weet iemand hier al meer over ?

Met het MSN-paspoort hoeven consumenten slechts eenmalig vertrouwelijke gegevens, zoals het creditcardnummer, op te geven. Bij aan MSN gelieerde bedrijven kunnen die consumenten vervolgens met hun MSN Passport hun online aankopen doen.

De service was aan kritiek onderhevig, omdat de informatie te gemakkelijk door derden zou kunnen worden bemachtigd. Ook waren veel retailers bang dat de macht van Microsoft verder zou toenemen omdat het bedrijf via hun websites veel klantgegevens binnenkreeg.

Bron:
Incentive nieuwsbrief


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.