Microsoft beter dan Google binnen 6 maanden?

Microsoft beter dan Google binnen 6 maanden?
, Rahmani.nl

Volgens Neil Holloway, Europees president van Microsoft, zal Microsoft binnen 6 maanden een zoekmachine introduceren die beter zal zijn dan Google. De lancering zal plaatsvinden in de VS, gevolgd door Groot-Brittannië en Europa.

“What we’re saying is that in six months’ time we’ll be more relevant in the U.S. market place than Google. The quality of our search and the relevance of our search from a solution perspective to the consumer will be more relevant,” Aldus Niel Holloway

Volgens Holloway heeft Microsoft geen plannen om haar zoekmachine te integreren met Windows Vista, dat eind dit jaar of begin volgende jaar Windows XP zal vervangen. Wel zal Microsoft de zoekmachine intergeren met Windows messenger en hotmail.

De nieuwe zoekmachine zal verder gaan dan alleen het zoeken naar URLs en zal de mogelijkheid bieden om op maat gezochte informatie te vinden.

Het bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om te zoeken naar een bepaald gerecht op een menu gecombineerd met een locatie. Vervolgens toont de zoekmachine een aantal restaurants op de genoemde locatie die het gerecht op hun menukaart hebben.

Het volledige bericht is terug te lezen op Reuters

Ik vraag me af waarom Microsoft niet een stap verder gaat om gelijk het gevonden restaurant en gerecht te linken met de ervaringen van bezoekers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • en dan gaan ze ook nog iets met context ads doen, las ik op emerce, toeval?
  Laat we er maar, zoals altijd met Microsoft, vanuitgaan dat het eng spul is.

  geplaatst op
 • In zes maanden tijd kan er een hoop gebeuren... Wie weet zijn er wel meer partijen beter dan Google....

  @Oof: wat vind jij eng aan Microsoft?

  geplaatst op
 • Google is over enkele maanden toch waardeloos, zie http://www.marketingfacts.nl/berichten/google_aandelen_in_vrije_val, er moet toch een opvolger komen, dus dat zou net zo goed MS kunnen zijn...

  geplaatst op
 • Kwalitatief beter? Misschien, twijfelachtig, maar misschien. Alleen dat imago he... dat red men toch nooit bij MS

  geplaatst op
 • Mischien is een Social Marketing Search engine wel wat..

  Iedereen bouwt heeft zijn eigen search engine en indexed de sites die hij interssant vindt.

  Je gaat dan dus alleen zoeken in sites die je al kent en die hun content aanvullen.
  Om extra sites toetevoegen krijge via Delicius, Hyves, vrienden bijvoorbeeld sites binnen die zijn interssant vinden en die jij dus in je crawler dropt om ta letne indexen en zo dus in je dagelijkse search behoefde toevoegd omdat er een resultaat bij kan komen.

  Je hoeft dan alleen naar een groote search engine als je het zelf niet in je index hebt.

  Vergelijk het maar met een boekenkast thuis.. Deze staat vol met informatie.. je zoekt in je leefopatroon in die informatie en krijgt boeken er bij.. Kun je het niet vinden dan ga je naar de Bibliotheek of naar Bol.com om boeken/informatie te kopen.

  Ik ga het wel even uit proberen ;) voeg al mijn huidige RSS feeds toe en laat Searcharoo Two gewoon een index maken voor al die sites.
  http://www.users.bigpond.com/conceptdevelopment/Search/SearcharooV2/

  geplaatst op
 • Tja, 'grootste' en 'beste', ik word daar een beetje moe van. http://vivisimo.com/ is misschien wel heel klein, maar het is gewoon een 'fijne' zoekmachine......(Misschien is het wel weer van een hele grote achter de schermen...ik weet het niet....)

  Gaat het ook niet in het on-line leven gewoon om 'fijn'? Vanmiddag hoorde ik op Radio 1 dat 75% van de communicatie tussen mensen nog face-to-face gebeurt. Dus wat zoeken we, wanneer en waar.....? Wil Microsoft de menselijke communicatie verminderen door het 'beste' te zijn? Ik twijfel toch zeer aan dit soort doelen....

  geplaatst op
 • @Kjeld

  Wel een intressante idee.

  geplaatst op
 • @Kjeld: http://www.rollyo.com/ ??

  geplaatst op
 • @Cor: Precies dat is het ja...
  Je bent nooit de eerste met een idee ;)

  geplaatst op
 • Heb er even een aan gemaakt voor dit http://rollyo.com/kmk/kmkfacts/
  Kijk maar even daar.. kan ik mooi testen

  geplaatst op
 • Iets langer dan twee jaar geleden beloofde Bill Gates binnen twee jaar een eind aan spam.
  http://www.cbsnews.com/stories/2004/01/24/tech/main595595.shtml

  geplaatst op
 • Leuk om te zien dat Rollyo zo nu en dan weer voorbij komt ;-)

  Prachtig concept maar ik heb niet het idee dat het al een groot succes is. Blijkbaar willen mensen gewoon een zoekmachine waar 'alles' inzit.

  geplaatst op
 • Ik denk dat Google marktaandeel zal verliezen en het zwaarder gaat krijgen van verschillende hoeken zoals aandeelhouders, overheid en concurrenten.

  Echter, ik geloof niet dat MSN search over 6 maanden een grotere rol gaat spelen dan Google.

  @Rene

  Inderdaad... over 6 maanden zullen wij zien of Neil Holloway gelijk heeft ;)

  geplaatst op
 • Ik ga met Arash mee wat betreft dat marktaandeel -- ik heb dat aan het begin van het jaar al lopen roepen. Vergeet overigens de diverse privacy- en betrouwbaarheids-issues waar ze nu mee kampen. Het imago van Google is aan het verschuiven, en niet in hun voordeel.

  De zoekhoek van MSN is momenteel volgens mij al beter dan Google; in ieder geval levert het ding zinniger zoekresultaten op. Probleem is alleen dat Google een enorme "installed base" heeft: iedereen kent ze, iedereen heeft dat ding gratis als standaardzoekbalk in Firefox en andere browsers, noem maar op. Dát gaat voor concurrenten een veel taaier probleem worden dan kwaliteit van de engine, want daarin is Google allang geen nummer 1 meer. En als iemand een strijd om marketing en market share kan winnen, is Microsoft het.

  En ja, ik ben ook niet gecharmeerd van Microsoft als geheel, en de Windows- en Office hoek in het bijzonder. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de webhoek steeds vaker een positieve indruk op me maakt. Misschien worden ze wel écht minder evil. =]

  geplaatst op
 • Microsoft is het schip wel aan het keren en ze doen nu zowaar interessante dingen op het internet (kijk bijvoorbeeld eens naar Microsoft Live Expo). Maar wie zegt dat ze niet veel te laat zijn en ook niet zullen inspelen op de volgende nieuwe golf (wat dat dan ook moge zijn).

  De uitspraken van Holloway zijn natuurlijk gebakken lucht om de eigen basis te consolideren maar daar zal niemand van opkijken.

  @Kjeld: Het idee van Flock is om iets te maken zoals jij voorstelt. Dus innovatie in de browser, indices van alles en microformats zodat je niks meer 'vergeet'.

  geplaatst op
 • I'm going to mark my diary for this one. Google is going through growing pains (listen to the problems with Google maps finding a focus on the Seth Godin presentation) but I don't believe Microsoft has a track record for moving into a space and making spectacular change. How will anyone know that the new engine is better than Google, or Ask, or any of the others. Will anyone compare?

  geplaatst op
 • 6 maand?? ik ben al 2 maand overgestapt van google naar ms.. betere resultaten en handige functionaliteiten.. ze kunnnen dus wel eens gelijk krijgen..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.