Microsoft beter dan Google binnen 6 maanden?

2 maart 2006, 12:40

Volgens Neil Holloway, Europees president van Microsoft, zal Microsoft binnen 6 maanden een zoekmachine introduceren die beter zal zijn dan Google. De lancering zal plaatsvinden in de VS, gevolgd door Groot-Brittannië en Europa.

“What we’re saying is that in six months’ time we’ll be more relevant in the U.S. market place than Google. The quality of our search and the relevance of our search from a solution perspective to the consumer will be more relevant,” Aldus Niel Holloway

Volgens Holloway heeft Microsoft geen plannen om haar zoekmachine te integreren met Windows Vista, dat eind dit jaar of begin volgende jaar Windows XP zal vervangen. Wel zal Microsoft de zoekmachine intergeren met Windows messenger en hotmail.

De nieuwe zoekmachine zal verder gaan dan alleen het zoeken naar URLs en zal de mogelijkheid bieden om op maat gezochte informatie te vinden.

Het bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om te zoeken naar een bepaald gerecht op een menu gecombineerd met een locatie. Vervolgens toont de zoekmachine een aantal restaurants op de genoemde locatie die het gerecht op hun menukaart hebben.

Het volledige bericht is terug te lezen op Reuters

Ik vraag me af waarom Microsoft niet een stap verder gaat om gelijk het gevonden restaurant en gerecht te linken met de ervaringen van bezoekers.

Arash Rahmani
Digitaal strateeg bij Rahmani.nl

Als digitaal strateeg help ik organisaties om online meer groei te realiseren. Mijn eerste contact met online marketing was in 1994 toen ik mijn eigen BBS lanceerde en deze door middel van cd’s en andere BBS systemen ging promoten. Tegenwoordig focus ik me op digitaal strategie en informatiebeveiliging vanuit een breder perspectief. Ik geloof dat er één rode draad moet lopen door de offline en online activiteiten. Informatiebeveiliging dient onderdeel van de processen en cultuur te zijn. Helaas gebeurt dit nog steeds niet bij veel bedrijven.

Categorie
Tags

16 Reacties

  Oof

  en dan gaan ze ook nog iets met context ads doen, las ik op emerce, toeval?

  Laat we er maar, zoals altijd met Microsoft, vanuitgaan dat het eng spul is.


  2 maart 2006 om 13:26
  Walter Mulder

  In zes maanden tijd kan er een hoop gebeuren… Wie weet zijn er wel meer partijen beter dan Google….

  @Oof: wat vind jij eng aan Microsoft?


  2 maart 2006 om 13:54
  chi666

  Kwalitatief beter? Misschien, twijfelachtig, maar misschien. Alleen dat imago he… dat red men toch nooit bij MS


  2 maart 2006 om 14:06
  Arash

  @Kjeld

  Wel een intressante idee.


  2 maart 2006 om 15:11
  Kjeld Kahn

  @Cor: Precies dat is het ja…

  Je bent nooit de eerste met een idee 😉


  2 maart 2006 om 15:56
  Arash

  Ik denk dat Google marktaandeel zal verliezen en het zwaarder gaat krijgen van verschillende hoeken zoals aandeelhouders, overheid en concurrenten.

  Echter, ik geloof niet dat MSN search over 6 maanden een grotere rol gaat spelen dan Google.

  @Rene

  Inderdaad… over 6 maanden zullen wij zien of Neil Holloway gelijk heeft 😉


  2 maart 2006 om 18:08
  Max

  Ik ga met Arash mee wat betreft dat marktaandeel — ik heb dat aan het begin van het jaar al lopen roepen. Vergeet overigens de diverse privacy- en betrouwbaarheids-issues waar ze nu mee kampen. Het imago van Google is aan het verschuiven, en niet in hun voordeel.

  De zoekhoek van MSN is momenteel volgens mij al beter dan Google; in ieder geval levert het ding zinniger zoekresultaten op. Probleem is alleen dat Google een enorme “installed base” heeft: iedereen kent ze, iedereen heeft dat ding gratis als standaardzoekbalk in Firefox en andere browsers, noem maar op. Dát gaat voor concurrenten een veel taaier probleem worden dan kwaliteit van de engine, want daarin is Google allang geen nummer 1 meer. En als iemand een strijd om marketing en market share kan winnen, is Microsoft het.

  En ja, ik ben ook niet gecharmeerd van Microsoft als geheel, en de Windows- en Office hoek in het bijzonder. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de webhoek steeds vaker een positieve indruk op me maakt. Misschien worden ze wel écht minder evil. =]


  2 maart 2006 om 18:32
  Alper

  Microsoft is het schip wel aan het keren en ze doen nu zowaar interessante dingen op het internet (kijk bijvoorbeeld eens naar Microsoft Live Expo). Maar wie zegt dat ze niet veel te laat zijn en ook niet zullen inspelen op de volgende nieuwe golf (wat dat dan ook moge zijn).

  De uitspraken van Holloway zijn natuurlijk gebakken lucht om de eigen basis te consolideren maar daar zal niemand van opkijken.

  @Kjeld: Het idee van Flock is om iets te maken zoals jij voorstelt. Dus innovatie in de browser, indices van alles en microformats zodat je niks meer ‘vergeet’.


  2 maart 2006 om 20:56
  Jonathan Marks

  I’m going to mark my diary for this one. Google is going through growing pains (listen to the problems with Google maps finding a focus on the Seth Godin presentation) but I don’t believe Microsoft has a track record for moving into a space and making spectacular change. How will anyone know that the new engine is better than Google, or Ask, or any of the others. Will anyone compare?


  7 maart 2006 om 01:47
  diederick

  6 maand?? ik ben al 2 maand overgestapt van google naar ms.. betere resultaten en handige functionaliteiten.. ze kunnnen dus wel eens gelijk krijgen..


  14 maart 2006 om 14:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!