Merk ‘Holland’ goed voor 792 miljard dollar

Merk ‘Holland’ goed voor 792 miljard dollar
, Rahmani.nl

De merkwaarde van Nederland bedraagt 792 miljard dollar (664 miljard euro). Als ‘Holland’ een merk zou zijn, zou dit daarmee de tiende plaats innemen van waardevolste landennamen. Dat bleek donderdag uit de vierde Anholt Landen Merken Index van onderzoeksbureau Global Market Insite.

De onderzoekers berekenden voor 35 landen hun waarde als merk. De ranglijst wordt geleid door de Verenigde Staten, USA is goed voor 17.893 miljard dollar, en Japan (6.205 miljard dollar).

Duitsland neemt met een becijferde waarde van 4.582 miljard dollar een derde plaats in. Polen eindigde als laatste met een merkwaarde van 43 miljard dollar.

De onderzoekers vroegen wereldwijd bijna 26 duizend mensen naar hun mening over de cultuur van een land, zijn inwoners en de aantrekkelijkheid als reisbestemming. “Nederland lijkt een land te zijn waarover niemand zeer negatieve of positieve gevoelens heeft”, aldus onderzoeker Simon Anholt. “Rijke westerse, liberale democratieën doen het altijd goed in de index.”

Bron: NU.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het is vast een oud onderzoek. Als nu de waarde van landen werd bepaald stond Denemarken vast op de plaats van Polen.

    geplaatst op
  • Mwhoa, ik denk dat Denemarken eerder de plaats van de VS zou innemen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.