Merk ‘Holland’ goed voor 792 miljard dollar

23 februari 2006, 18:58

De merkwaarde van Nederland bedraagt 792 miljard dollar (664 miljard euro). Als ‘Holland’ een merk zou zijn, zou dit daarmee de tiende plaats innemen van waardevolste landennamen. Dat bleek donderdag uit de vierde Anholt Landen Merken Index van onderzoeksbureau Global Market Insite.

De onderzoekers berekenden voor 35 landen hun waarde als merk. De ranglijst wordt geleid door de Verenigde Staten, USA is goed voor 17.893 miljard dollar, en Japan (6.205 miljard dollar).

Duitsland neemt met een becijferde waarde van 4.582 miljard dollar een derde plaats in. Polen eindigde als laatste met een merkwaarde van 43 miljard dollar.

De onderzoekers vroegen wereldwijd bijna 26 duizend mensen naar hun mening over de cultuur van een land, zijn inwoners en de aantrekkelijkheid als reisbestemming. “Nederland lijkt een land te zijn waarover niemand zeer negatieve of positieve gevoelens heeft”, aldus onderzoeker Simon Anholt. “Rijke westerse, liberale democratieën doen het altijd goed in de index.”

Bron: NU.nl

Arash Rahmani
Digitaal strateeg bij Rahmani.nl

Als digitaal strateeg help ik organisaties om online meer groei te realiseren. Mijn eerste contact met online marketing was in 1994 toen ik mijn eigen BBS lanceerde en deze door middel van cd’s en andere BBS systemen ging promoten. Tegenwoordig focus ik me op digitaal strategie en informatiebeveiliging vanuit een breder perspectief. Ik geloof dat er één rode draad moet lopen door de offline en online activiteiten. Informatiebeveiliging dient onderdeel van de processen en cultuur te zijn. Helaas gebeurt dit nog steeds niet bij veel bedrijven.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Vincent

  Het is vast een oud onderzoek. Als nu de waarde van landen werd bepaald stond Denemarken vast op de plaats van Polen.


  23 februari 2006 om 21:10
  Peter

  Mwhoa, ik denk dat Denemarken eerder de plaats van de VS zou innemen.


  23 februari 2006 om 21:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!