• Mobile
  wordt gesponsord door

Mentos geysers video contest is gestart

Mentos geysers video contest is gestart

Vandaag heeft Mentos de langverwachte video-contest gelanceerd op mentosgeysers.com. Aanleiding van dit alles is een video op Eepybird.com met in de hoofdrollen Coca-cola en Mentos. Coca-cola vond het niet passen bij hun brand identity, maar haakte wel in op de Consumer Generated Media trend met The Coke Show. De kritiek was niet gering.

 

 • Frank-ly reageerde met:”ik denk dat ze bij Coca Cola “scared shitless” zijn omdat de consument er met hun merk vandoor gaat in de fontein-video’s. Dus proberen ze dat nu weer te controleren. Dus juist alles binnen de eigen site te houden, een PDF van 14 pagina’s te maken met regeltjes en een “jury” samen te stellen uit het reclamebureau en andere corporate suits. (...) Waar zijn de Mentos-schietende fonteinen?”.
 • B.L. Ochman: “The trend is consumer-generated advertising like the Coke and Mentos geyser videos, not this totally structured, slick contest.
 • Mack Collier: “Seems that Coke loves the buzz from the Mentos-Coke deal after all, as long as they are CONTROLING how it occurs!” Hij trekt een vergelijking met de Lazy Sunday-case van NBC waar ook NBC alles onder controle wilde hebben en uiteindelijk toch besluit een partnership met YouTube aan te gaan.

Mentos doet het anders. Vanaf Mentosgeysers.com linken ze simpelweg naar de Mentosgeysergroup op YouTube. Niks ingewikkelde pdf’s met heel veel voorwaarden. Iedereen die meedoet krijgt een Mentos Cap, T-shirt of handdoek. Europa is overigens wel uitgesloten in de wedstrijd. De eerste twee inzendingen staan inmiddels online.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • CocaCola? De hype gaat om mentos + diet pepsi!

  geplaatst op
 • De Wall Street Journal gaat nader in op de hype en heeft het over Diet Coke en da's toch echt van Coca-Cola ;-)

  geplaatst op
 • Hi Erik waarom wordt de tekst van de postings gecenterd?

  geplaatst op
 • Dit blijft nog steeds een topper "http://youtube.com/watch?v=eTSUCV7M1yc&search=mentos"

  geplaatst op
 • Albert, er wordt aan de achterkant wat getest met video waardoor de settings even van slag waren. Inmiddels weer aangepast als het goed is!

  geplaatst op
 • Hier kun je zien dat het om zowel Pepsi als Coca Cola gaat...

  geplaatst op
 • Toch apart, op hun site eepybird.com prijzen Fritz Grobe en Stephen Voltz hun steun voor Revver. Inmiddels zijn hun video's zo'n 6.000.000 x bekeken (via Revver). Terwijl de Mentos and diet coke en Diet Coke and Mentos Rocket Over House video op YouTube respectievelijk 294,427x & 250,494x bekeken zijn.

  Ook vragen ze hun fans "Please do not post our videos on sites like YouTube and Google. If you'd like to link to or embed our video (Revver) on your site, click here."

  Maar Youtube strijkt nu met de eer. Natuurlijk vanwege het feit datYouTube marktleider is.

  Verder raar dat Mentos geen gebruik maakt om via Adsense op site van eepybird.com te adverteren en bezoekers te wijzen op de actie of te adverteren in de Eepybird Mailinglist

  geplaatst op
 • Deze Superburb (Pepsi) http://www.lulu.tv/?p=3261 was anders ook nogal heftig, volledig gebanned bij YouTube.

  geplaatst op
 • Het is leuk gevonden!
  Je kunt er veel van leren en je kunt er iets mee winnen!
  PROFICIAT!!!

  Groetjes Maya!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.