Menno de Jong: “Levi9 voert IT-projecten uit vanuit Oost-Europa”

20 juli 2015, 11:00

Menno de Jong is de medeoprichter van IT-adviesbedrijf Levi9. Hij startte het IT-bedrijf met jeugdvriend Bernard van Oranje.

“Tijdens onze studietijd hadden we een bedrijf rondom ov-kaarten, later was het internet en internetadvies”, vertelt De Jong.

Na de verkoop van een van de bedrijven volgde Levi9. “We voeren projecten uit met IT-professionals vanuit onder meer Roemenië en Servië.”

De Jong had ook een project in de Oekraïne, maar het kantoor moest dicht vanwege de burgeroorlog. “Het is heel bijzonder dat het werk gewoon is doorgegaan, ondanks de onrust, mensen hebben veel commitment.”

Innovatief

Levi9 telt nu 600 medewerkers, waarvan twintig in Amsterdam. “Typische klanten zijn bedrijven die een partnerschap willen aangaan en investeren in een relatie.” Namen als Tele2, Exact, bol.com en TomTom. “We willen onze klanten helpen om innovatief te zijn.”

Overheden behoren niet tot het klantenbestand van De Jong. “Wij zijn niet het type onderneming voor aanbesteding en politiek.”

“Onze grootste concurrent is de lokale arbeidsmarkt”, zegt De Jong. Want bedrijven bouwen het liefst een Nederlandse talentpool, maar er is “schaarste aan goede professionals.”

De Jong ziet nog veel trends waar zijn bedrijf nog verder op kan inspelen. “Bedrijven zoals TMG zijn inmiddels databedrijven geworden.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!