• Mobile
  wordt gesponsord door

Meetmethodes voor views online video inconsistent

Meetmethodes voor views online video inconsistent

Het aantal keer dat een video wordt gezien op een videosite als YouTube of MySpace wordt bij iedere videosite anders gemeten. Dat blijkt uit een interessant onderzoek van Tubemogul (via: webmetricguru en hier op web-stategist.com). Er is namelijk geen standaard definitie voor een view in de online-videoindustrie. En die zou er wel moeten zijn, want adverteerders zijn daar natuurlijk benieuwd naar. En als iedereen een view anders meet, dan worden appels met peren vergeleken.

Tubemogul onderzocht de wijze waarop een view wordt gedefinieerd op 8 videosites: AOL uncut, Dailymotion, Google, Metacafe, MySpace, Revver, Yahoo!Video en natuurlijk YouTube. Hieronder in het schema de bevindingen:

{title}

Even wat overwegingen:

Tel je een view mee als ‘gezien’ als een video voor minder dan de helft bekeken is? Tel je een view mee als gezien als een video voor meer dan de helft bekeken is? Tel je een view mee als gezien als een video ‘gerefresht’ wordt? En wat doe je als een video ‘ge-embed’ wordt? En: als een video per ip-adres tien keer wordt bekeken, zijn dat dan tien views? Of is dat er maar 1?

Lastig. En iedereen meet het anders. Dat blijkt wel uit bovenstaande tabel. Er is dus geen standaardmethode voor het meten van deze sociale media. Hieronder een mooie belofte daarover van Marshall Sponder van Webmetricsguru:

‘It’s going to be one of the major things my Social Media and Community committee within the Web Analytics Association will accomplish in the next two years of my Directorship - we’re going to come up with Standards for what needs to be measured, what it’s called and how to measure it and bring it all the major Web Analytics Vendors.’

Succes, daarmee. We houden je eraan, Marshall!


Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

 • Eigenlijk is er dus weinig verschil met webanalytics pakketten waar ook iedereen een net iets andere meet methode hanteert?

  geplaatst op
 • jammer dat Youtube embed niet meetelt. Ben eigenlijk wel benieuwd wat er dáár gebeurd als ze dat wel gaan doen.
  Overigens denk ik dat een FV&EM; zou moeten worden getelt en de rest niet.
  Tenzij je een onderscheid zou maken in het aantal loads (druk op PLAY) en aantal views (volledig bekeken). De bron (wel|niet embed) lijkt me in deze fase niet écht relevant

  geplaatst op
 • Met http://www.videocounter.com
  kun je dergelijke video met 1 systeem meten.
  maakt vergelijk wat makkelijker

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.