Meeste websitebezoekers bekijken maar 1-2 pagina’s

9 maart 2004, 06:00

Uit een onderzoek van Onestat.com blijkt dat ruim 60% van de internetgebruikers slechts 1-2 pagina’s van een website bekijken om vervolgens weer door te klikken naar een andere website. De resultaten zijn gebaseerd op een steekproef van 2 miljoen internetgebruikers uit 100 verschillende landen.

Meeste websitebezoekers bekijken maar 1-2 pagina's

Bron:

http://www.onestat.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Carl Mangold

  Jammer dat ze de gegevens niet hebben opgesplitst naar typen websites.

  Veelbezochte startpunten zoals indexen, portalen en zoekmachines zijn bijvoorbeeld typische één- of tweekliks websites. En ook de diverse nieuwssites worden veel vaken even gechecked dan echt doorgeklikt.

  Daarnaast moet je nog rekening houden met het ‘startpagina fenomeen’: die wordt hier in Nederland steevast als meest bezochte website genoemd, terwijl hij juist heel weinig bezocht wordt. (Automatisch verschijnende startpagina’s zijn immers geen bezoeken, maar onbewuste toevalligheden. Alleen [strong]een bewuste klik[/strong] naar een webpagina mag je als bezoek aanmerken).


  9 maart 2004 om 07:50
  AT

  Carl. ‘accidentally hits’ worden heel vaak aangegeven als bezoek en direct ook even een pageview status meegegeven. Dat doen collega ‘webloggers’ ook heel graag. En eh het tikt zo lekker aan voor je CPM afrekening.


  9 maart 2004 om 08:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!