Meer seksverslaafden door internet

3 oktober 2004, 16:14

Volgens Duitse psychotherapeuten zijn steeds meer mensen verslaafd aan seks. Een kwart van hen is vrouw. Dit is gisteren bekendgemaakt op een congres over seksualiteit in het Duitse Münster. Voornaamste oorzaak voor de stijging van het aantal seksverslaafden is volgens de congres-deelnemers het vrij toegankelijke en enorme aanbod van sekssites en chatrooms op internet.

Is dit nieuws? Sex is altijd nieuws en zeker als het ook nog eens via ANP wordt verspreid. Grote kans dus dat vandaag of morgen de verschillende media hierover zullen berichten. Toch brengt dit onderzoek niets nieuws. Op de website seksverslaving.nl (let ook op de bezoekcijfers sinds gisteren) wordt al jaren aandacht besteed aan sexverslaving door internet. En voor ‘harde’ cijfers over cybersex ben je hier aan het goede adres.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Carl

  Prachtig plaatje heb je erbij gekozen, Marco! 😉


  4 oktober 2004 om 04:01
  Dolf

  Beste Marco,

  Dit plaatje van die non kan echt niet.

  Iemand die een groot deel van haar leven toegewijdt heeft geleeft kan je niet niet zomaar, terwijl ze hier duidelijk trots haar eerste stappen op het internet zet, te koop zetten als sex verslaafde.

  Er af halen dus!


  4 oktober 2004 om 07:09
  media

  Dolf, ik neem aan dat je begrijpt dat hier berichten af en toe met een knipoog worden geplaatst? Ook dit bericht is natuurlijk nauwelijks serieus te noemen. De foto van de non achter de pc benadrukt dit wat mij betreft nog eens extra.


  4 oktober 2004 om 07:12
  Carl

  Nou, Marco, ik ben ’t toch met Dolf eens.

  Als eerste reactie lag ik dubbel van ’t lachen, maar het is hier natuurlijk wel één bepaald persoon die je te kijk zet. En dat gaat een stapje te ver.

  Wellicht kan je ‘m vervangen door een illustratie?


  4 oktober 2004 om 09:10
  media

  Carl en Dolf, ik ben het niet met jullie standpunt eens maar als het voor jullie een probleem is zal ik de foto verwijderen (inmiddels gedaan). Moet zeggen dat ik ‘m zelf wel aardig vond passen bij dit bericht.


  4 oktober 2004 om 12:28
  Dolf

  Bedankt voor het verwijderen van bewuste foto.

  Ik bezoek je site dagelijks en vind er steeds goede en relevante informatie. Goed te horen dat ik je site als serieus kan blijven beschouwen.


  4 oktober 2004 om 12:42
  emma

  hoii


  7 oktober 2008 om 07:00
  Sarah Muller

  Wel jammer. Ik ben vooral bezorgd over het feit dat onze kinderen sneller en jonger met online porno geconfronteerd worden en dat zal zeker hun zienswijze beïnvloeden.


  28 augustus 2018 om 10:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!