Meekijken in Saddams achtertuin

3 februari 2003, 08:53

Op de site van Global Security staan duizenden satellietfoto’s: van de Koude Oorlog tot aan de 2e Golfoorlog. Meest recent is de foto van het presidentiele paleis van Saddam Hoessein in het centrum van Bagdad. De foto is gemaakt vlak voordat de VN wapeninspecteurs er op 8 december onaangekondigd een kijkje namen.

Deze, en nog duidenden andere opmerkelijke satellietfoto’s zijn beschikbaar dankzij het initiatief Public Eye van de Amerikaanse organisatie Global Security. De foto’s zijn afkomstig van gedeclassificeerde Russische en Amerikaanse spionageopnamen, en van commerciele satellieten. Zo kan de bouw van de grootste moskee ter wereld in Bagdad over de loop der jaen worden bekeken, en zelfs de Amerikaanse troepaanvoer in Koeweit is dagelijks op de voet te volgen. Het is niet vreemd dat Bush en zijn kornuiten zich hier ernstig zorgen over maken.

Bron: intermediair

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!