M is back: Matthijs van den Broek terug bij Marketingfacts

8 november 2021, 12:30

Stage van decennium mondt uit in ultieme redactiesamenstelling

Mooi nieuws vandaag. M is back. Zijn beoogde stageperiode van een decennium duurde dus iets langer dan voorzien en voerde onder anderen langs Insites Consulting, Saatchi&Saatchi, IDG en de afgelopen zes jaar bij onderzoeksbureau WUA. We delen vandaag het heuglijke nieuws dat Matthijs van den Broek sinds 1 november samen met Luuk Ros de hoofdredactie voert over Marketingfacts, de moeder aller moderne marketing-media.

De ultieme redactiesamenstelling

Sinds Marketingfacts twee jaar geleden deels in handen kwam van NIMA, de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, is gezocht naar de ultieme redactiesamenstelling om te komen op de plek waar het platform wil staan: bovenaan het lijstje vakmedia dat schrijft over innovatie in marketing. Een levendige community van 300+ marketingbloggers. Voor marketeers, over marketing.

Het kán daarbij gaan over digitalisering, online marketing, technologische innovatie – waar Marketingfacts groot mee werd – maar we bestrijken de volledige marketingfunctie: alles wat een vakprofessional kan helpen zijn of haar doelstellingen te bereiken is relevant en daarbij houden we de ‘tactics’ uiteraard in de gaten, maar vergeten nooit welke strategie eraan ten grondslag ligt. Marketing gaat over de uitwisseling van waarde, dus commercie. In die zin gaat er een redactionele no nonsense-wind waaien door het platform en de blogpostings.

Marketingfacts nextlevel

Van den Broek gaat zich in eerste instantie richten op de technische performance van Marketingfacts en de migratie van de site naar een fonkelend nieuwe omgeving, maar brengt natuurlijk een hoop heritage, een hoop netwerk en 15 jaar praktijkervaring op het snijvlak van commercie, journalistiek, social media en marketing met zich mee. Van den Broek: “Niet vaak komen kansen als deze voorbij: ik heb gigantisch veel zin om op alle belangrijke gebieden een impuls te geven aan Marketingfacts, samen met de bloggers, NIMA, BBP en Luuk. De afgelopen jaren ben ik Marketingfacts blijven volgen en het is altijd in mijn hart gebleven.”

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

16 Reacties

  jwalphenaar

  Beste nieuws in tijden.

  Ik ga de blogpen dan maar weer oppakken.


  8 november 2021 om 14:16
  Ewout Wolff

  Stop de Metaversie, M is back.

  Ik ga er nog nèt niet van bloggen zoals Jan-Willem, maar blij zijn doe ik wel voor mijn virtuele Alma Mater. Mattijs, MF is nu anders natuurlijk. Maar ik hoop dat je het blog/site weer centraal kan krijgen bij online business mensen, die kwaliteit zoeken online.

  En mocht je samen willen werken met een digitaal event in Eindhoven: we staan klaar voor je & jullie. 😉


  8 november 2021 om 14:33
  remcojanssencom

  Ik heb opeens een flashback naar 2008… Gefeliciteerd. Heerlijk man, dit wordt leuk!


  8 november 2021 om 14:52
  wesseling

  Ha! Leuk Matthijs, succes en veel plezier!


  8 november 2021 om 15:25
  LeoVerdonck

  Nee ! Ja !

  Wat fijn …. M = back.

  Matthijs fijn dat je terug bent. Veel succes en wie weet tot ziens.


  8 november 2021 om 15:43
  lgerrits

  Wat een mooi nieuws. Veel succes en plezier!


  8 november 2021 om 16:04
  Matthijs van den Broek

  Yes, comments! Dank allen, druk neemt wel toe nu 🙂


  8 november 2021 om 16:16
  Matthijs van den Broek

  En tot snel idd!


  8 november 2021 om 16:17
  evroekel

  Leuk! Back to the future. Mooi nieuws


  8 november 2021 om 17:05
  Olaf Molenaar

  Gefeliciteerd Matthijs


  8 november 2021 om 17:34
  Annelies Verhelst

  Gezellig! Van de kop gelijk Slim Shady vibes in m’n hoofd. Ben benieuwd wat je deze ronde meebrengt Matthijs! Welkom terug iig


  8 november 2021 om 17:42
  Kari-Anne Fygi

  @evr: Back to the future was jouw idee, toch? Ben even kwijt wat het ook alweer was, maar sowieso iets met Twitter.


  8 november 2021 om 18:58
  Matthijs

  @evr: Back to the future was jouw idee, toch? Ben even kwijt wat het ook alweer was, maar sowieso iets met Twitter.


  8 november 2021 om 19:03
  Olivier

  Tof en succes met de mooie klus!


  9 november 2021 om 14:31
  Mark de Bruin

  Gaaf Matthijs! Gefeliciteerd. Ik kom snel een (als het van meneer Rutte nog mag) een bak koffie bij je drinken op het kantoor in Woerden. Misschien ook weer eens die app uit het stof halen. Als ik “Marketing” in de appstore in type dan vind ik niks. Enorme kans lijkt mij.


  11 november 2021 om 14:19
  Matthijs van den Broek

  Gaan we doen Mark, zijn dr ma-di-do sowieso beide. Even kijken wanneer die lockdown ingaat, dat zal wel snel zijn vrees ik 🙁


  11 november 2021 om 14:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!