Marktplaats of Speurders, wie heeft de grootste?

24 mei 2005, 20:48

Het lijkt wel oorlog schreven we een tijdje terug over de strijd tussen Marktplaats en Speurders. Na de strijd in Google en de discussies over het aantal advertenties (om maar te zwijgen over de verschillende campagnes), lijkt nu de strijd te gaan om wie de meeste bezoekers heeft op de site. Vandaag merkte Hyped immers op dat de bezoek-cijfers van Marktplaats binnen een week van 640 duizend naar 2,1 miljoen bezoekers per dag zijn gestegen. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde kerncijfers van Marktplaats.

Een andere definitie van “bezoekers” zoals Hyped suggereert of een nieuwe zet in het schaakspel tussen Marktplaats en Speurders?

Update

Op verzoek is de tabel met bezoekcijfers van de top-10 websites in Nederland verwijderd. Marktplaats stond daarin op de tweede plaats met een weekbereik van 32% (3,5 miljoen bezoeken) en Speurders op de derde plaats met een weekbereik van 31% (3,37 miljoen bezoeken). Daarbij moet ik nog wel opmerken dat het daarbij ging om weekcijfers gebaseerd op de metingen van Multiscope over week 20 (16 t/m 22 mei 2005). Weekcijfers kunnen onder invloed van campagnes nog wel eens sterk verschillen met maand- of jaarcijfers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Michael Tanret

  Het gaat wel degelijk om 2,1 miljoen bezoekeN, dus geen unieke bezoekeRS.


  25 mei 2005 om 07:09
  Bas

  Bezoekcijfers zijn altijd erg lastig. Immers: wanneer is iemand een unieke bezoeker?

  Want als ik vandaag marketingfacts bekijk, en dat morgen ook doe, ben ik dan twee unieke bezoekers in die week? Want ik ben maar 1 persoon.

  Multiscope heeft wat dat aangaat (net als de STIR) altijd wel aardige cijfers, op basis van echt bereik. Sites zelf kunnen eigenlijk alleen unieke bezoekers per dag weergeven en totale bezoeken en pagevieuws.

  Definities, definities, definities, it’s all about the definitions.


  25 mei 2005 om 09:09
  Kasper Katje

  Marktplaats is overigens wel een advertentiecampagne begonnen dus dat zal ook wel enig gewicht in de schaal gooien.


  25 mei 2005 om 12:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!