Marketingupdates via online video?

9 januari 2006, 06:58

Marketingupdates via online video?2006 wordt het jaar van internet video schreven we enkele maanden geleden. Het is hard gegaan vanaf die tijd. Yahoo! EPG, KPN Videosharing, Toodou, Skype met videochat en TiVo Videoblog zijn slechts een paar eerste voorbeelden van wat ons dit jaar allemaal te wachten staat.

Ook de marketing weblogs zijn zich aan het orienteren wat te doen met online video. Zo experimenteert Frank Meeuwsen al een tijdje met video-interviews (o.a. op marketing3.nl) en lanceerde Ronnie Overgoor (Pitch Management) recentelijk Pitchtalk, een maandelijkse online talkshow waarin hij praat met toonaangevende ondernemers en opdracht-gevers over de online wereld. Afgelopen week mailde Richard van Hooijdonk (MarketingXperts) mij over zijn test met korte video columns.

Allemaal interessante iniatieven die ik met belangstelling volg. Toch wacht ik nog even om op marketingfacts het nieuws structureel ook via video te brengen. Enerzijds omdat ik denk dat we nog voldoende werk hebben om de kwaliteit van het huidige nieuws te verbeteren. Anderzijds zijn zoekmachines nog onvoldoende in staat om audio en video op een goede manier te indexeren waardoor de content beperkt houdbaar is. Persoonlijk ben ik overigens het meest gecharmeerd van de korte video-interviews en columns. De pitchtalk is indrukwekkend maar mij iets te lang (ca. 35 minuten) om online te bekijken.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Peter Bonjernoor

    Het gebruik van video heeft alleen zin als het daadwerkelijk iets toevoegt. Als het journaal alleen maar zou bestaan uit presentatoren die de teletekstpagina’s voorlazen zou ik alleen nog maar kijken als Sacha de Boer die dag moest werken. 😉

    Ik krijg het idee dat een hoop mensen nu met video aan de slag gaan, puur en alleen omdat het mogelijk is. De video column van MarketingXperts vind ik daar een prima voorbeeld van. S.a.a.i….

    En inderdaad, ik ga ook echt niet 35 minuten lang achter mijn PC televisie zitten kijken…


    9 januari 2006 om 08:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!