Marco Juffermans: “De dagtaak van een online reputatiemanager”

7 maart 2016, 14:30

Marco Juffermans is CEO en founder van White Canvas Reputation Guards. Hij helpt mensen en bedrijven hun reputatie te managen. Het principe is gebaseerd op het beïnvloeden van de eerste zoekpagina van Google door negatieve berichten naar beneden te laten zakken door nieuwe, positieve berichtgeving.

Wie zichzelf weleens Googelt komt soms nare hits tegen. Marco Juffermans heeft daar als online reputatiemanager een dagtaak aan. Zijn bedrijf White Canvas Reputation Guards‎ zorgt dat het goedkomt met die vervelende links zodat mensen zich van hun beste kant kunnen laten zien.

“98 procent van de mensen kijkt alleen op de eerste pagina”, weet de ondernemer. Klanten van het bedrijf moeten echter wel koosjer zijn, Juffermans noemt hen liever niet bij naam, maar het zijn veel particulieren en inmiddels ook bedrijven. Een bekendere naam is Chantal Werkendam, die eerder in de media verscheen vanwege ongewenste online filmpjes.

Juffermans heeft zijn omzet zien stijgen sinds het makkelijker is geworden om verwijderverzoeken te doen bij Google. “Mensen zijn zich bewuster geworden van hun online aanwezigheid.” White Canvas zou door experts gewaardeerd zijn op 17 miljoen euro op het moment van dit interview, maar Marco Juffermans ziet een absoluut stijgende lijn.

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!