Mannen surfen beter dan vrouwen. Toch?

12 december 2002, 07:50

Alle man/vrouw-stereotypen doen ook opgeld op het internet. Mannen (‘jagers op het web’) surfen beter dan vrouwen, vinden ze zelf.

Uit een onderzoek van zoekmachine AltaVista blijkt dat het ‘mannelijke chauvinisme’ ook op het wereldwijde web floreert. Maar liefst 80 procent van de ondervraagde mannen is van mening dat zij betere websurfers zijn dan het zwakke geslacht.

Ook bemoeien zij zich vaak met hun vrouwelijke partners als deze ?berhaupt al de kans krijgen achter het toetsenbord te kruipen om een potje te surfen.

Een psycholoog stelt tegenover BBC News dat de bevindingen geheel overeenkomen met de traditionele man/vrouw-stereotypen. “Nu informatie zo’n waardevol bezit is geworden, is het niet verwonderlijk dat mannen hun traditionele jachtinstincten inzetten om te jagen naar informatie op het web”, aldus de specialist.

Toch is het niet aannemelijk dat mannen daadwerkelijk beter surfen, zo zegt hij. Feitelijk zijn vrouwen op veel gebieden beter toegerust dan mannen. De psycholoog noemt zaken als e-mailen, online shoppen en het zoeken naar gezondheidsinformatie op het web.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!