Macaw geeft weblogs werknemers een prominente plaats

Macaw geeft weblogs werknemers een prominente plaats
, Dimmle
@andersfloor

Macaw, een van Nederlands grootste “webbedrijven”, heeft op de onlangs vernieuwde site een prominente plek ingeruimd voor de weblogs van zijn medewerkers. Het betreft eigen weblogs die los staan van de Macaw-site, maar waarvan de headlines van de 10 meest recente entries worden gelinkt op de site van hun werkgever.

Op zich leuk, zou je zeggen. Maar is de aanpak van Macaw nou wel zo slim?

De getoonde weblogs zijn namelijk stuk voor stuk zo gruwelijk technisch dat je een stevige programmeur moet zijn om het te kunnen begrijpen, laat staan interessant te vinden. De gemiddelde Macaw-prospect zal het totaal aan z’n reet roesten. En dat is nog rooskleurig bekeken: voor hetzelfde geld denkt een potenti?le klant “ik geloof niet dat we op hetzelfde niveau zitten” en zoekt ie naar een ander bedrijf die hij wel begrijpt.

Ik vraag me zelf dan ook vooral af wat Macaw bezield heeft om dit zodanig prominent op de site te zetten. Het bedrijf heeft al een beetje een “ze zijn goed, hoor ik, maar wat doen ze nou eigenlijk?”-imago, en dat wordt er hiermee m.i. niet beter op.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik heb de weblog van Macaw nog niet in detail bekeken (ga ik zeker nog doen) maar mijn eerste spontane reactie is: heel gedurfd van Macaw waarvoor mijn respect.

    Kijk voor de aardigheid eens naar de honderden weblogs van Microsoft-medewerkers; ook daar zitten weblogs bij waar ik niet doorheen kom. Toch hebben die weblogs een eigen select publiek en alle weblogs samen vormen een kennisbank waar je u tegen zegt. Microsoft zou nog aan een filter cq userinterface moeten werken waardoor het toegankelijker wordt voor de juiste (potentiele) klanten.

    geplaatst op
  • Inmiddels de weblogs van Macaw bekeken en ik moet Anders (helaas) gelijk geven. De weblogs passen niet bij de nieuwe website van Macaw en hebben weinig tot geen toegevoegde waarde. Mijn belangrijkste bezwaar is niet zo zeer de (te) technische blogs maar wel het feit dat de blogs in het Engels zijn en de discussies vooral tussen internationale techneuten lijkt te gaan. Nu kan het natuurlijk best dat Macaw internationale inspiraties heeft maar in dat geval zou ook de website in het Engels moeten.

    Iemand van Macaw die hier iets over kan zeggen? Maarten?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.