Maarten Steinbuch (hoogleraar TUE): “Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen”

18 juli 2016, 13:00

Maarten Steinbuch is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij doet onderzoek naar robots voor de zorgsector en de industrie. Ook werkt Steinbuch aan elektrisch vervoer, zelfrijdende autotechniek en kernfusie. “Ik heb al drie jaar een Tesla, want alleen maar praten over elektrische auto’s vond ik niet genoeg”, zegt hij. “Het is een iPad op wielen.”

Snelwegen slippen dicht en fossiele brandstoffen raken op. Biedt techniek de uitkomst? Er is echt iets aan de hand in de automotive-sector, leert Steinbuch zijn studenten. “We zitten in een transitie. Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen.” We zijn er nog lang niet, maar we gaan naar een groene, duurzame samenleving, weet de hoogleraar. “Niet omdat fossiele brandstof op is, maar omdat we de co2-uitstoot moeten reduceren. Landen zoals Duitsland en Noorwegen gaan op korte termijn afdwingen dat consumenten elektrische auto’s kopen.” ​

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!