Maak je eigen wetten

14 oktober 2005, 12:07

Op eDay was een van de onderwerpen Customer-made, waarin ingegaan werd op de rol die consumenten kunnen spelen bij het maken van nieuws en commercials – voor interessante voorbeelden zie de post van Erik. In New York willen ze nog een stap verder gaan. Democratische politicus Jimmy Meng sponsort een contest waarbij je als burger wetsvoorstellen mag doen.

Het is (nog) geen online concept – je moet voor 1 november een brief sturen naar de heer Meng, 39-07 Prince St., Suite 3C, Flushing, N.Y. 11354. Het mag gewoon in het Nederlands, maar je moet wel in Flushing wonen om mee te mogen doen. Misschien ook een leuk idee voor de notitie die Pechtold voorbereid over democratische vernieuwing?

(via MetaFilter)

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

1 Reactie

    BasPaauw

    Jimmy wie? Er zijn dit jaar verkiezingen voor burgemeester van New York, erg boeiend allemaal maar van raadslid Jimmy Meng uit de wijk Vlissingen (stadsdeel Queens) had ik nog nooit gehoord. Laat staan van zijn wedstrijd, ik zal eens wat leuks verzinnen. Wel heb ik gehoord dat Democratisch kandidaat voor burgemeester Fernando Ferrer aan 420 heeft gedaan en geen IPod bezit (:o). Burgemeester Bloomberg kan je altijd bellen op kantoor of prive; zijn telefoonnummer staat gewoon in het telefoonboek.


    14 oktober 2005 om 16:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!